Medi ambient

Es rebaixa la pressió als espais naturals gironins

Les zones d’aparcament es tornen a omplir a la Fageda d’en Jordà però sense excessos

Des dels municipis ho atribueixen a les recomanacions d’evitar desplaçaments i als controls d’accessos

La crida a la responsabilitat i a limitar els desplaçaments als espais naturals, afegit als controls als accessos a les àrees més atractives, com la Fageda d’en Jordà, semblen haver donat fruit. Ahir dissabte, l’alcalde de Santa Pau, Josep Companys, va agrair que no s’hagin repetit els excessos d’acumulacions de vehicles que s’havien viscut el cap de setmana anterior a la Fageda. “Patíem molt, però la pressió ha baixat i la situació ha estat molt controlada”, va confirmar l’alcalde. Més que a les restriccions, Companys atribueix el canvi als advertiments que s’han anat fent al llarg de la setmana per evitar concentracions.

Aparcaments plens

Amb tot, segons va informar l’Agència Catalana de Notícies, ahir els aparcaments de la zona volcànica de la Garrotxa van tornar a arribar al límit del seu aforament, fet que va obligar a regular l’accés de vehicles a aquest espai. El de la Fageda d’en Jordà va ser un dels que es va omplir més ràpidament, en bona mesura perquè molts dels visitants hi van anar més aviat del que és habitual per tal de trobar lloc. Pels volts de les onze del matí, l’aparcament de Can Serra ja estava ple i els responsables el van haver de tancar. Una patrulla dels Mossos informava els que pretenien entrar que no hi havia lloc i els feien girar cua. Tot i això, no hi va haver desbordament cap a àrees properes com el Montsacopa i la zona volcànica d’Olot, on el regidor de Promoció Econòmica d’aquesta ciutat, Estanis Vayreda, va qualificar la situació ahir de “molt tranquil·la”. “Ha vingut gent i puntualment s’ha arribat al màxim de capacitat d’àrees d’aparcament, però sense generar aglomeracions excessives a l’Alta Garrotxa en general; en zones habitualment molt freqüentades com Sadernes potser ha estat inferior; ha anat bé, s’ha fet cas a les recomanacions”, va afegir Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Al Ripollès, Santi Farriol, director del Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser, i Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal, també coincideixen en la tendència: “Va haver-hi molta gent fa quinze dies, i ara ja està molt més tranquil”, explica Colomer.

LES FRASES

Patíem molt, però la pressió ha baixat; ho atribueixo a les recomanacions que s’han anat fent
Josep Companys
Alcalde de santa pau
Ha vingut gent, però sense generar aglomeracions excessives; ha estat més controlat
Santi Reixach
president del Consell Comarcal de la Garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona