Medi ambient

la contra

«Turisme Tomtom» per Vilafranca

L'Ajuntament de la capital del vi adapta els seus itineraris i passejades perquè els usuaris els puguin seguir des dels seus aparells GPS i coneguin els punts d'interès de la zona

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha adaptat recentment la seva col·lecció Passejades des de Vilafranca, un recull d'itineraris per fer a peu o en bicicleta a llocs propers al municipi i desenvolupat pel servei de Medi Ambient i el patronat de Comerç i Turisme, perquè els usuaris d'aparells GPS es puguin descarregar la informació i descobrir a través d'aquest programa les propostes que es fan i els recorreguts que hi ha.

Des de fa uns anys el patronat de Turisme disposa d'una sèrie d'itineraris, unes excursions a espais naturals que recorren camins històrics i permeten gaudir del paisatge del Penedès. Les diferents passejades proposen caminades fins a llocs com el castell de Sant Raimon de Penyafort, els pèlags de Vilobí, el parc d'Olèrdola o el castell de Sant Martí Sarroca, entre d'altres. Fins ara, les propostes de passejades eren: passejada a la muntanya de Sant Pau, passejada al parc d'Olèrdola, passejada als Pujols, passejada als pèlags de Vilobí, passejada a la Torre de les Aigües, passejada a Santa Maria dels Horts, passejada al castell de Penyafort i passejada al castell de Sant Martí Sarroca només es podien aconseguir amb format PDF des del web o bé en tríptics editats en paper que poden demanar-se a l'oficina de Turisme. Ara, com a novetat, des de la pàgina web de l'Ajuntament els usuaris poden carregar a un dispositiu GPS diferents arxius que ofereixen informació referent al recorregut i als punts d'interès de cada passejada; els formats disponibles són els dels programes més habituals, com ara Compe GPS, Map Source, Google Earth i Track Maker.

Els arxius descarregables d'aquests itineraris han estat realitzats des del servei de Plànols i Estadística de l'Ajuntament de Vilafranca. Tant els arxius per a GPS com informació addicional de l'itinerari o el perfil del recorregut, poden consultar-se des de la web municipal, a l'apartat «Itineraris» o al web de Turisme de Vilafranca. Des de fa setmanes el servei de Plànols i Estadística de l'Ajuntament de Vilafranca no només treballa en aquest projecte sinó també en la creació d'un plànol en 3D de tota la ciutat. A mesura que es vagi executant tot el projecte, el servei té la intenció d'abordar la digitalització en 3D dels principals elements patrimonials del municipi en el seu interior. Una vegada es completés el projecte, el motor de cerca formaria part de la proposta turística del municipi. El projecte de digitalització en 3D de Vilafranca avança. El projecte ja es pot veure des de l'Ajuntament i aviat es podrà consultar des del web municipal quan es completin les adaptacions que s'hi estan fent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona