Medi ambient

Denuncien turistes estrangers en moto per la llera del Ridaura

Sterna difon un vídeo de sis pilots, un amb matrícula neerlandesa, corrent pel curs alt del riu, i critiquen que els hotels organitzin paquets turístics en pandèmia

L’establiment assenyalat nega que en siguin hostes

La presència de motoristes fent cross pel curs alt del Ridaura no afluixa, i el Grup de Natura Sterna va filmar-ne un grup de sis, dijous a la tarda, en una de les zones amb més valor ecològic de la llera. L’autora del vídeo, Rosa Matesanz, afirmava ahir que eren neerlandesos, i que com a mínim una de les matrícules era d’aquella nacionalitat. I la polèmica es va fer viral després que la biòloga marina Clàudia Auladell assenyalés, a Twitter , cap als paquets turístics que ofereixen alguns establiments de la Costa Brava i també ara que teòricament Catalunya està tancada.

En concret, Auladell remetia al web d’un hotel de Sant Feliu de Guíxols especialitzat en turisme esportiu, el Barcarola, que anuncia excursions en grup off-road guiades per pilots com ara “el múltiple campió d’enduro Ronnie Renders”. La directora de l’hotel, però, desmentia ahir a Ràdio Capital que el suposat grup hi estigués allotjat aquesta setmana “Només hi ha un grup de ciclistes”, assegurava.

El president de Sterna, Jaume Ramot, lamentava que ja han denunciat diverses vegades la situació, que no s’acaba d’erradicar, tot i la col·locació de rètols i el control intensificat dels Agents Rurals.

Llagostera pren mesures

Fonts de l’Ajuntament de Llagostera anunciaven ahir que preparen un seguit de rètols oficials per advertir de la prohibició i de les sancions en cas que es circuli per fora dels camins i pel riu, per reforçar els que ha instal·lat Sterna pel seu compte.

Ramot recorda que al tram alt del riu, la riera de Sant Baldiri, hi ha petits tresors com ara la drosera rotundifolia –única planta carnívora de Catalunya–, l’espiga d’aigua o diversos amfibis que, a més, aquests dies estan en procés de cria i fresant en les basses i gorgues. A banda de l’erosió a la llera, també alerta que s’ha malmès vegetació per facilitar l’accés als itineraris, una altra agressió al medi.

El nombre de multes, a l’alça l’any passat

Des del col·lectiu dels Agents Rurals s’indica que l’any passat, ja en plena pandèmia, van cursar un total de 484 denúncies per l’accés motoritzat al medi natural de manera indeguda, un 13% més que el 2019 a tot Catalunya. La circulació per lleres fluvials, d’acord amb un decret del 1995, es considera una infracció greu, susceptible de ser multada amb imports que van des dels 300 fins als 3.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona