Medi ambient

Estudien com es pot gestionar la massificació a Sadernes

A partir dels resultats del treball, s’aplicaran mesures tant en aquesta zona de l’Alta Garrotxa com en altres espais naturals

Incrementen la vigilància per evitar que hi hagi cotxes mal aparcats

El gran nombre de persones que hi ha quan fa bon temps a la zona de Sadernes, atretes sobretot per les gorgues, està sent objecte d’un estudi, a partir del qual es prendran mesures per racionalitzar-hi l’accés. El treball, considerat una prova pilot, l’estan elaborant tècnics del Consorci de l’Alta Garrotxa , el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma), la Diputació i la Fundació Emys. “La problemàtica de la sobrefreqüentació en espais naturals de Catalunya –expliquen els autors de la iniciativa– continua requerint solucions per evitar la massificació, sobretot en gorgs i rius, on s’ha vist un augment del nombre de visites en els últims anys, però sobretot un cop finalitzats els confinaments de la Covid-19.” L’estudi se centra en el tram entre Sadernes i Sant Aniol d’Aguja, que és dels més freqüentats a l’espai d’interès natural de l’Alta Garrotxa, però les mesures que es decideixin es miraran d’aplicar també a altres zones del país que tinguin aquest problema. La intenció és “trobar l’equilibri entre la conservació de l’espai i el seu ús recreatiu”, indiquen.

La setmana passada ja va començar el període en què l’accés motoritzat a aquest corredor està prohibit, mesura que estarà vigent fins a la tardor. Els vehicles s’han de deixar a l’aparcament de Santa Cecília. Atesa l’experiència del 2020, en què a partir de l’aixecament dels confinaments hi va haver una allau de visitants, aquest cop s’estan intensificant els controls per evitar que es deixin cotxes mal aparcats a la carretera d’accés a Sadernes. Durant la Setmana Santa, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i els guardes de l’espai natural denunciaran els infractors, que seran multats, avisen.

LA XIFRA

33.325
visitants
es van comptar l’any passat a Sant Aniol d’Aguja, una xifra rècord.

L’any passat es van batre rècords

L’any 2020, a Sant Aniol d’Aguja van arribar 33.325 visitants, una quantitat lleugerament superior a la de l’any anterior i mai assolida des que hi ha comptadors. El rècord es va assolir tot i que durant moltes setmanes van estar en vigor diversos nivells de confinament. I si ens cenyim només als mesos d’estiu (de juny a setembre), l’increment d’una temporada a l’altra va ser del 30%. Aquestes xifres no inclouen el gran nombre de gent que passa per Sadernes i no arriba a Sant Aniol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona