Medi ambient

infraestructures

Arenys viu l'últim estiu amb els cotxes a peu de la platja

El passeig amb Canet de Mar que començarà abans no acabi l'any preveu un vial de serveis i un altre de vianants, però no zona d'aparcament

Banyistes i restauradors es queixen que no s'hi pugui deixar el cotxe

No hi ha marxa enrere. Aquest estiu serà l'últim que els banyistes podran aparcar a peu de platja al tram entre el port i Canet de Mar, la platja del Cabaió. Tot i les queixes de veïns i sobretot dels restauradors i propietaris de les guinguetes d'aquesta zona, les obres per endreçar aquest tram de la façana marítima està previst que comencin abans no acabi l'any. El regidor d'Urbanisme, Jordi Pera (ERC), explica que amb les aportacions que es van fer al projecte a darrera hora s'ha endarrerit uns mesos l'inici de l'actuació que portarà a terme l'Estat, amb una inversió de 5,8 milions d'euros.

Entre aquests canvis que es van proposar des de l'Ajuntament hi ha aspectes tècnics com ara l'amplada del carril de circulació o d'altres com el tipus d'arbrat, que no es corresponia amb la vegetació autòctona. El projecte manté un únic carril de circulació de serveis amb dues entrades des de la zona del restaurant Portinyol i el pas subterrani que es farà per sota la via del tren a Canet. Aquest vial tindrà quatre metres d'amplada i, al costat, s'hi farà el nou passeig, amb arbres a banda i banda, que disposarà d'un carril bici de 2 metres d'amplada i una vorera per als vianants de 6 metres. L' aparcament de vehicles no es preveu per enlloc, fet que va generar una campanya de protesta amb el suport de 3.500 signatures en contra que no es pugui accedir mai més amb cotxe.

Des de l'Ajuntament defensen que tot i que la llei de costes prohibeix l'estacionament a primera línia de la platja, segur que serà permissiu poder aparcar en alguns trams. «No hi cabran el miler de cotxes que entren ara, però segur que hi haurà espai per a la meitat d'aquests vehicles», afirma Pera.

Platges gratuïtes per aparcar

Arenys de Mar conserva dues de les platges, la del Cabaió i de la Musclera, on per deixar el cotxe no s'ha de pagar ni un euro. Aquest és un dels principals motius que explica l'aglomeració de cotxes que hi ha a l'estiu en aquests dos trams, quan d'altres municipis veïns ja tenen implantada la zona blava a tocar de la platja. Els restauradors lamenten que aquest sigui l'últim estiu que s'hi pugui aparcar. Des del restaurant Portinyol, punt d'entrada del futur vial de serveis i on han de començar els treballs a final d'aquest any, temen que la restricció de vehicles col·lapsi la zona portuària que tenen just a davant. Els propietaris de les guinguetes també han posat el crit al cel ja que pensen que sense accés rodat molts banyistes deixaran d'anar a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona