Medi ambient

Els opositors al parc eòlic de Roses en recreen l’impacte

SOS Costa Brava es manifesta per evitar que continuïn talant una pineda a Sant Feliu de Guíxols

La plataforma Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord va defensar ahir que els aerogeneradors no es veurien si es col·loquessin a 70 quilòmetres de la costa, tot i així va voler remarcar que l’impacte visual hi seria, tot i que molt menor. La plataforma va presentar ahir a Sant Pere Pescador davant dels alcaldes de la zona una recreació del parc eòlic marí elaborada per la biòloga Anna Zahonero i que, a criteri de l’entitat, evidencia el gran impacte que del projecte. Està fet a partir d’imatges reals i amb càlculs de posició definits pels promotors sobre el terreny. El treball conclou que el projecte sobrepassa l’estàndard europeu. “N’hi ha que tenen més aerogeneradors però estan més allunyats de la costa; i els que es troben a una distància similar no tenen més de vint aerogeneradors”, va dir l’autora. S’han generat imatges de setze de punts diferents com cala Jóncols, Montjoi i la torre del Sastre de Roses, de les platges de Sant Pere i Pals, sa Tuna, Fornells i cap de Begur, el passeig d’Empúries, Riells a l’Escala, la platja de l’Estartit amb les Medes, la Platera, s’Arenella, i el far de Sant Sebastià.

SOS Costa Brava

També ahir, convocats per SOS Costa Brava, una quarantena de persones es van manifestar a la carretera de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols per evitar que es continuï talant una pineda per fer-hi apartaments, segons recull l’ACN. Denunciaven que l’Ajuntament “no fa res” per evitar el projecte que preveu aixecar “tres petits monstres de quatre plantes” a la zona de la pineda de Ponent, a tocar de la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona