Medi ambient

Estabilitzat l’incendi forestal de Sant Esteve Sesrovires, que ha cremat 21 hectàrees

Els Bombers hi han treballat amb 30 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris

Els Bombers de la Generalitat han pogut estabilitzar l’incendi forestal que crema aquest dijous a la tarda a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). L’incendi ha afectat 21 hectàrees, 8 d’elles forestals, des de dos quarts de quatre de la tarda, segons els Agents Rurals. El cos hi treballa amb una trentena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris. Les flames han començat prop de la carretera B-224, que passa per polígons industrials i les dues presons de Brians, i que ha quedat tallada en aquesta zona en els dos sentits de la marxa.

El foc s’ha propagat per zona forestal i agrícola, en direcció nord-est, i el cos ha treballat per evitar que afectés zones habitades a la cua i una hípica al cap. Segons han explicat els Bombers, haurien quedat afectats per les flames algun cobert i uns magatzems i fins al moment no hi ha constància de persones ferides. Malgrat això, 18 persones d’una masia s’han hagut d’evacuar per precaució. Se’ls ha traslladat al casal de gent gran i se’ls ha prestat assistència psicològica.

S’han activat tractors per facilitar les tasques d’extinció. També treballen en l’incident set patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions terrestres i l’helicòpter dels Agents Rurals i efectius de la Policia Local. Entre la trentena de dotacions terrestres dels Bombers hi ha unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Especials) i del GROS (Grup Operatiu de Suport). Els cinc mitjans aeris són un de comandament, dos bombarders i dos avions de vigilància i atac.

Per la seva banda, Protecció Civil informa que s’han rebut 95 trucades al telèfon 112 des de municipis com ara Abrera, o Ullastrell per l’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona