Medi ambient

Inverteixen per preservar la pedra seca a l’Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà lidera un projecte que busca donar valor al patrimoni cultural d’aquesta tècnica a la Garriga d’Empordà

La inversió serà de 230.000 euros en dos anys

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà liderarà el projecte Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu, una de les actuacions del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Girona. L’objectiu és recuperar, protegir, conservar i valorar el patrimoni arquitectònic, cultural, històric i natural del territori a través de la generació de valor econòmic, social, cultural, turístic i coneixement amb un fort component innovador. El PECT, globalment, està localitzat a les comarques de l’Alt Empordà, el Ripollès i la Selva i repartit en nou operacions coordinades per la Diputació. En el cas del projecte de dinamització de les construccions de pedra seca, la iniciativa es realitzarà amb el suport dels ajuntaments d’Avinyonet de Puigventós, Llers, Biure, Pont de Molins i Vilanant.

En total, s’invertiran 230.000 euros en aquesta iniciativa, que s’executarà en dos anys. “És una bona notícia per als cinc municipis, però també per a tota la comarca”, comentava el conseller comarcal de Cultura i vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils.

Els objectius que s’han fixat es concreten en donar valor al patrimoni de la pedra seca com a recurs turístic sostenible mitjançant la classificació dels elements existents a la Garriga d’Empordà i la seva senyalització “a través de mitjans sostenibles i tecnològics”. Es redactarà un manual de bones pràctiques per a la recuperació d’aquest tipus de construccions i es faran tallers per a la formació de professionals, tant en l’àmbit bàsic com en el professional. Finalment s’hi vol implicar i sensibilitzar la població dels cinc municipis.

LA XIFRA

5
pobles.
Avinyonet, Llers, Biure, Pont de Molins i Vilanant són els municipis implicats.

Treballs de recuperació al Montgrí

Un grup de 15 joves d’arreu de Catalunya han participat enguany en el camp de treball Queda’t de pedra al Montgrí!, una iniciativa formativa i de lleure que té com a objectiu apropar-los al coneixement de la construcció de pedra seca, una tècnica que està declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Precisament, aquest és un dels elements patrimonials més representatius del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, àmbit territorial en el qual es desenvolupa l’activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona