Medi ambient

Enquesta ciutadana sobre el parc marí de la Costa Vermella

Tothom pot dir-hi la seva, fins al 21 de setembre

El projecte es va iniciar el setembre del 2007 i entra en la recta final

La zona inclou 4.500 metres quadrats, des de Leucata fins a Cervera

El projecte del parc marí de la Costa Vermella és sobre la taula perquè tothom hi pugui dir la seva. Des d'ahir i durant un mes, s'ha engegat una enquesta ciutadana sobre el projecte per protegir aquesta zona, que comprèn 4.500 quilòmetres quadrats, des de Leucata (Aude) i fins a Cervera de la Marenda (Rosselló). Els que vulguin participar en l'enquesta ho poden fer, fins al proper 21 de setembre, als ajuntaments de Leucata, el Barcarès, Torrelles, Santa Maria la Mar, Canet, Sant Cebrià, Elna, Argelers, Cotlliure, Portvendres, Banyuls de la Marenda, i Cervera.

El projecte es va iniciar el setembre del 2007 i ara entra en la recta final. Ja des dels seus inicis, ha estat un projecte amb molta participació. Més de 180 persones i estructures han dissenyat el futur parc, els objectius i les accions, sota la presidència del prefecte dels Pirineus Orientals i el prefecte marítim.

Dues zones

El projecte defineix dues zones principals: la zona “de reflexió” en el territori marítim francès, és a dir el parc mateix, entre el Barcarès i Cervera de la Marenda, i d'una amplada d'una dotzena de milles nàutiques (uns 20 km) vers l'alta mar, i una zona “potencial de cooperació transfronterera” més gran, incloent-hi l'anterior, entre el Barcarès i Roses, amb una amplada en direcció de l'est de gairebé 30 milles (uns 50 km de la costa, Mediterrani endins).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona