Hvala surt del cau i el govern aranès exigeix un pla de seguiment d'óssos

El president del Conselh Generau d'Aran, Francés Boya, va criticar ahir que Catalunya sigui l'únic territori de reintroducció de l'ós bru que encara no té en marxa un dispositiu de seguiment d'aquests animals. El govern aranès va acordar amb la Generalitat la implantació d'aquests equips de seguiment a canvi d'afluixar la seva contundent oposició al programa de reintroducció dels plantígrads, aguditzada arran que un caçador aranès resultés ferit després d'una trobada amb l'óssa Hvala durant la tardor passada.

Boya, que dijous al vespre es va entrevistar a Lleida amb el president de la Diputació, va anunciar llavors que l'óssa Hvala ja torna a moure's per les muntanyes de Bossòst després del període d'hibernació. Els tècnics forestals han detectat que ja volta fora del cau i suposen que podria haver criat, ja que no s'allunya de la zona, tot i que fa dies que l'han detectada pels entorns de Bossòst. Precisament, el fet que estigués prenyada va ser una de les explicacions que es van donar pel seu estrany comportament, ja que és molt estrany que per defensar-se s'enfrontés a un humà, si no és que estigués acorralada o en període de gestació. Fa unes setmanes, la troballa d'una euga morta a Les va encendre de nou les alarmes per part dels contraris a la presència de l'ós. El Conselh Generau va indicar que es podia tractar de l'atac de la mateixa óssa Hvala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona