Cabrils reactiva l'Arborètum com a espai d'estudi de la natura quatre anys després

La gestió serà municipal i el recinte podria estar totalment enllestit abans d'aquest estiu

Un dels espais naturals més característics del Maresme, l'Arborètum de Catalunya, a Cabrils, tornarà a ser visitable d'aquí a unes setmanes. La regidora de Medi Ambient, Mercè Fernández (ICV-EUiA), va explicar que en els darrers dies s'ha adequat el recinte, que té una superfície de 38.000 m². «S'ha netejat, s'hi ha millorat part del mobiliari, s'ha buidat la bassa i ara volem canviar la bomba d'aigua», explicava la representant ecosocialista. Fernández comenta que encara queden moltes coses per fer, entre les quals, buscar finançament, però dóna mostres de tenir moltes idees. «Hem de replantar unes quantes de les espècies d'arbres que s'han mort en aquests anys de tancament», afirma la regidora, que hi afegeix que els escolars s'encarregaran de reintroduir-hi espècies animals com ara granotes i diversos tipus de peixos. Un espai de lloguer de bicicletes, excursions guiades i el trasllat de l'oficina d'informació turística, actualment a la Casa de la Vila, són uns altres dels projectes. Per dur a terme tots els projectes, el consistori ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona, i preveu demanar-ne una altra l'any que ve a Turisme de la Generalitat. «La intenció és que la gestió del parc sigui municipal», comenta la regidora de Medi Ambient, que hi afegeix que els serveis com les guies o el lloguer de bicicletes sí que dependrien d'una empresa privada. Aquest fet és important, ja que el tancament del parc va ser a conseqüència de les desavinences entre el consistori i l'empresa que el gestionava. La federació d'ADF del Maresme, amb seu a la masia de Can Barba, s'ocuparà del manteniment.

Excursions escolars

L'Arborètum de Cabrils es va inaugurar a mitjan dècada dels noranta. En els moments de més esplendor, hi havia uns 2.500 arbres i al llarg de l'any escoles de tot Catalunya passaven per les instal·lacions per veure de prop les diferents espècies que hi ha. En el moment de la clausura hi havia 160 espècies d'arbres autòctons de Catalunya, i 69 d'arbustos, a més de diversos animals com ara amfibis, ocells i peixos. Es calcula que en els prop de deu anys que va estar actiu, van passar prop de 25.000 estudiants per aquest recinte, de 38.000 metres quadrats. L'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC), va explicar que el nou Arborètum mantindrà aquest caràcter divulgatiu. «Volem que es converteixi en un centre d'estudi de la natura», va comentar. En aquest sentit, el govern municipal es planteja adequar la masia de Can Barba, situada al bell mig del parc, per encabir-hi dues aules on poder donar totes aquelles explicacions de caire més teòric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona