El pla d'actuació a l'Alta Garrotxa posa èmfasi en l'abastament d'aigua

El consorci aprova un pressupost de 721.000 euros

Les intervencions d'aquest any en matèria d'abastament d'aigua formen part d'un projecte de gran envergadura, valorat en 500.000 euros, que s'ha d'anar executant els pròxims quatre anys. Consisteix a millorar o construir dotze basses o dipòsits on es pugui emmagatzemar aigua de pluja, que es destinarà tant a les cases com al bestiar i la fauna salvatge. De moment, aquest 2009 es construiran quatre nous punts d'aigua: uns dipòsits a la serra de Bestracà, a la serra del Toix i a Sant Grau d'Entreperes i una bassa amb hidrant a Principi. El pla inclou, per a més endavant, actuacions a Pera (Oix), Lliurona (Albanyà), la Vall del Bac (Vall de Bianya), la vall de Riu (Montagut), a prop del collet de Carrera (vall de Bianya), a Sant Miquel de Monteia (Sales), Beuda i Resclusanys (Beget, terme de Camprodon). El document proposa, a més, incentivar la presència de ramats a través d'accions com ara la millora de les basses i els abeuradors ja existents.

Usos públics i patrimoni

El programa preveu accions en molts altres àmbits. Pel que fa als accessos, es pretén adequar els espais d'aparcament que hi ha a la pista de Riu (el camí de Sadernes a Sant Aniol) perquè quedin ben delimitats, amb l'objecte «d'optimitzar la seva ocupació». En l'apartat de manteniment de la xarxa viària de l'EIN Alta Garrotxa, s'inclouen intervencions a vint trams de pistes, la majoria ubicades als termes d'Albanyà, Camprodon i Montagut i Oix. Quant a l'escalada (molt habitual a la zona), s'han instal·lat senyals per indicar les parets on es pot practicar. En qüestions de patrimoni arquitectònic, s'inclou la finalització dels treballs de consolidació de l'església de Sant Martí de Talaixà.

Conservació

Un aspecte rellevant del programa es destina a activitats relacionades amb la conservació de la fauna i la flora del territori. És el cas de la campanya d'eradicació de la senecio inaquidens (seneci del Cap), una planta invasora que darrerament s'havia estès molt; la lluita contra un fong que està perjudicant les teixedes; el seguiment de sis espècies d'aus protegides i, en especial, de l'àliga daurada (s'analitzaran les imatges que l'any passat es van registrar en un niu); el control de la presència del trencalòs a la serra Llarga de Monars o l'estudi de les poblacions de quiròpters (ratpenats).

La barrera de Sadernes

R. E

Com és habitual des de fa uns anys, per Setmana Santa s'ha restringit l'accés amb vehicles de motor a la pista de Sadernes a la vall de Riu i Sant Aniol, que és la via de penetració a l'Alta Garrotxa més utilitzada. La restricció va de les nou del matí a dos quarts de sis de la tarda. Si es dóna el cas que els aparcaments de l'interior de la vall s'omplen abans d'hora, s'avança el moment de baixar la barrera de Sadernes. Durant les pròximes dues setmanes, el pas tornarà a ser lliure, però a partir del dia u de maig s'aplicarà un altre cop la restricció. Als mesos de maig i juny només tindrà lloc en els caps de setmana, mentre que la regulació es farà tots els dies dels mesos de juliol i agost i fins al 13 de setembre, coincidint amb l'època de més afluència de visitants. Els dos caps de setmana següents i el cap de setmana llarg del Pilar es reprendran les restriccions. A partir d'aquella data, i fins a la Setmana Santa del 2010, l'accés serà lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona