Medi ambient

MEDI AMBIENT

El parc tecnològic té requesta

El futur espai que es vol crear a l'àrea urbana de Figueres ha despertat l'interès de dues multinacionals

El futur parc tecnològic de l'Alt Empordà que es vol crear a Figueres o a la seva àrea urbana no té ubicació concretada, ni data, però, segons el regidor de Medi Ambient de Figueres, Richard Elelman, ja s'ha rebut l'interès per implantar-s'hi de dues multinacionals com Philips i General Electric. També l'empresa catalana Leitat ha demanat informació. El parc tecnològic tindrà aproximadament 60 hectàrees i diferents municipis, entre altres Figueres i Vilamalla, han mostrat interès que sigui en el seu terme. El mes vinent es crearà un consorci entre administracions públiques, l'empresa Philips i la Universitat de Leicester, amb qui l'Ajuntament de Figueres ha obert una línia de col·laboració. El parc tecnològic és un projecte promogut per l'Ajuntament de Figueres, però que s'ha fet seu la xarxa ambiental de municipis del Sistema Urbà de Figueres. Precisament va ser a la conclusió de la reunió que va mantenir ahir aquest òrgan que Elelman va desvelar l'interès empresarial.

La xarxa ambiental del Sistema Urbà de Figueres està formada per 16 poblacions, però només vuit en formen part activa: Figueres, Vilamalla, el Far, Navata, Ordis, Peralada, Avinyonet de Puigventós i Santa Llogaia. També hi ha representat el Consell Comarcal a través del seu conseller de Medi Ambient. Vilafant –el més gran de l'àrea urbana– també n'era part activa però des que es va produir la moció de censura a finals de l'any passat no han acudit a cap més reunió. En la reunió d'ahir es va formalitzar el canvi de president de l'entitat i l'alcalde de Navata, Jaume Homs, ha substituït l'alcaldessa d'Ordis, Maria Crehuet.

Ordis sostenible

Precisament a Ordis es portarà a terme un projecte pilot per convertir el poble en sostenible energèticament. Divendres es va presentar el projecte als veïns i ja se n'han apuntat una cinquantena per participar en la prova.

16
municipis
integren la xarxa ambiental del Sistema Urbà de Figueres, però només vuit en formen part activa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona