Medi ambient

infraestructures

Malgrat exigeix a l'ACA que compleixi els compromisos sobre la riera de Sant Genís

L'alcaldessa envia una carta a l'agència per reclamar que s'adjudiqui la desembocadura

Es preveia fer-ho al setembre

La riera de Sant Genís de Malgrat portarà cua. Encès encara el debat sobre la demanda del govern local del cobriment del tram de Can Feliciano després d'una canalització polèmica, un nou episodi afegeix més llenya al foc. En el darrer ple, l'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), va anunciar que havia enviat una carta a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en la qual li exigeix que compleixi els compromisos que va signar el mes de setembre del 2009, entre els quals hi ha el projecte de canalització del tram de la desembocadura sota la via del tren, que inclou les obres de connexió viària per al trànsit de vehicles i vianants amb la zona de la platja. Aquest és un projecte amb un cost aproximat de 2,4 milions d'euros, que segons l'alcaldessa ja s'hauria d'haver aprovat el mes de setembre passat. “A la carta demanem que se'ns informi de les noves previsions que tenen a l'agència, no només per al tram de la desembocadura, sinó també pel que fa al projecte del pont del carrer Riera i de la canalització aigües amunt”, va especificar Campoy, que va afirmar: “No descartem denunciar l'ACA per incompliment del conveni” si es manté el silenci administratiu.

Resoldre la desembocadura de la riera de Sant Genís és una prioritat per a Malgrat, perquè en aquest darrer tram s'acumula sovint l'aigua i provoca episodis de males olors, especialment a l'estiu. D'altra banda, sense l'execució del projecte no es pot tirar endavant una altra gran obra que també està pendent, la de millora i condicionament del passeig Marítim, que és a tocar de la desembocadura.

Aigües brutes

En el torn de precs i preguntes, un veí es va interessar per conèixer l'origen de les aigües brutes que havien aparegut a la riera feia pocs dies. Conxita Campoy va dir que havien aparegut arran de l'aiguat del dia 24, però que se'n desconeixia l'origen. Tot i això, l'alcaldessa va assenyalar la depuradora de Sant Genís –que tracta el clavegueram del veïnat i de la urbanització de Ciutat Jardí– com a possible responsable de l'abocament. En aquest sentit, es va informar que es demanaria tant a l'Agència Catalana de l'Aigua com al Consell Comarcal del Maresme si el funcionament de la instal·lació havia estat el correcte. La depuradora de Sant Genís es va construir com a resposta a la necessitat de canalitzar les aigües i perquè l'actual xarxa de sanejament no permetia més connexions. Aquesta xarxa, en alguns trams del tot obsoleta, provoca desbordaments quan va sobrecarregada. La situació es complica quan aquestes aigües no són només pluvials i baixen barrejades amb les fecals, atès que hi ha zones de Sant Genís i de Ciutat Jardí que a dia d'avui encara no tenen les dues canalitzacions separades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona