Medi ambient

La llevantada s'acaba i els pobles afectats es recuperen

Les pluges es van mantenir fins ahir al migdia i a la Garrotxa és on van ser més fortes

Les onades van ser la principal atracció a tota la costa, on els pobles més afectats anaven desguassant l'aigua acumulada

Aquest temporal ja és història. Les pluges d'ahir al matí a bona part de les comarques gironines i el fort onatge que es va mantenir ahir a tota la costa van servir per acabar amb un episodi que, tot i haver deixat grans quantitats d'aigua, no ha provocat danys personals destacats. Només l'home desaparegut a Cotlliure, a la Catalunya Nord, que ahir els serveis de recerca no van poder seguir buscant a causa de les males condicions meteorològiques. Els danys materials més importants es van concentrar dilluns al matí a la Jonquera, on el Llobregat d'Empordà es va endur tres cotxes, i a primera línia de costa, amb passejos inundats com els de Roses o l'Estartit. En aquests dos municipis ahir s'anava recuperant la normalitat i l'aigua s'anava desguassant mica en mica. A Roses es va poder tornar a obrir bona part del passeig, i a la zona del Freu de l'Estartit encara hi havia molta aigua embassada. Segons l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, els problemes més greus són a la zona de Griells, on el temporal ha fet desaparèixer encara més la poca platja que hi quedava. En d'altres pobles també hi havia rastres de la llevantada, i a Blanes el passeig de s'Abanell va tornar a quedar ple de sorra, igual que alguna part del de Sant Antoni de Calonge. Molts curiosos es van apropar a primera línia per veure les destrosses i el mal estat de la mar.

El Fluvià, ple

Respecte a les precipitacions, abans del migdia va ploure en bona part del territori. A l'Alt Empordà en molt poca quantitat, mentre que a la Garrotxa es van superar els 30 litres per metre quadrat. Això va fer que el Fluvià baixés molt ple, ja que havia recollit també les aigües de tots aquests dies, i que superés els 500 m³/s a Garrigàs a la matinada. Durant el dia es va estabilitzar al voltant de 250 m³/s. El Ter va voltar els 80 m³/s tot el dia, mentre que la Muga va tenir una baixada espectacular i va portar una mitjana d'uns 50 m³/s.

Al Baix Empordà i Gironès les pluges del matí van superar els 20 l/m², i també en algunes zones de la Selva i el Ripollès. Al vespre va tornar a ploure prop del mar, precipitacions que avui es podrien repetir, tot i que no seran abundants i de mica en mica tornarà el bon temps.

LES XIFRES

38
per cent era
la reserva ahir del pantà de Boadella, deu punts més que dilluns.

LES XIFRES

215
litres per metre quadrat
és el que ha caigut a Olot en tres dies.
500
metres cúbics per segon
al Fluvià, el riu més cabalós ahir a la demarcació.
61
metres cúbics per segon
és el màxim que va portar ahir la Muga, molt lluny dels 250 de dilluns.
3,1
metres
és el màxim que van registrar ahir les onades a Roses, que dilluns havien arribat fins als 8 metres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona