Medi ambient

Medi ambient

Polèmica al Perelló per la creació d'una zona de pastura per a bous

Es tracta d'una actuació de Medi Ambient per prevenir el risc d'incendi

La presència dels animals a la serra del Boix ha causat certa alarma social

Els bous formen part des d'aquesta setmana del paisatge quotidià del Perelló. El Departament de Medi Ambient i Habitatge, dins la seua política forestal de recuperar zones de pastura als boscos com una manera de prevenir el risc d'incendis, ha tancat una superfície de 80 hectàrees de titularitat pública a la serra del Boix on ha introduït 60 bous i vaques de raça avilesa. Són animals que es crien per produir carn, però si no s'és expert és molt fàcil confondre'ls amb bous braus, cosa que ha creat certa alarma social. La zona escollida està entre 500 i 700 metres d'altura, però és un espai relativament proper a les pintures rupestres de Cabrafeixet, on hi ha també dues basses d'aigua dolça natural, la de Xeta i la del Morral. “L'objectiu és doble: prevenir el risc d'incendi i alhora recuperar la ramaderia extensiva al territori”, va manifestar el director dels serveis territorials de Medi Ambient a l'Ebre, Víctor Gimeno, que va precisar que els animals són propietat del ramader del Baix Ebre Andreu Espuny.

Ara bé, la decisió de Medi Ambient ha provocat enrenou al poble i un cert malestar a l'Ajuntament. “Estem esperant els informes de Medi Ambient, però crec que ens haurien d'haver informat abans de posar els animals”, manifestava ahir l'alcalde, Ferran Cid. També hi ha inquietud entre els caçadors, ja que els terrenys de pastura estan inclosos en la seua àrea de caça. “És cert que medi ambient és el propietari dels terrenys però nosaltres som els llogaters”, afirmava el president de la societat de caçadors, Cinto Buero, que lamentava “les formes”, però es mostrava confiat a poder continuar caçant a la zona.

En aquest sentit, Gimeno va avançar que avui hi haurà una reunió amb l'Ajuntament i els caçadors per explicar-los el tema. “Entenem que la desinformació puga haver generat un cert malestar, però no hi ha d'haver cap problema”, va assenyalar Gimeno, que va precisar que els caçadors podran continuar caçant a la zona i que tampoc no hi ha d'haver impediments per organitzar batudes de senglars. A l'Ajuntament no se'l va avisar perquè l'actuació no va requerir cap autorització municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona