La PDE es mobilitzarà per evitar que l'Ebre arribe a Barcelona a través de la dessaladora de Cunit

La plataforma avisa la Generalitat que no acceptarà una interconnexió de xarxes

Les últimes informacions sobre el projecte de la futura planta dessaladora de Cunit han fet saltar totes les alarmes a la PDE. Inicialment, el projecte de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) havia de servir per garantir el subministrament d'aigua en dues direccions, tant cap a l'àrea metropolitana de Barcelona com cap al Camp de Tarragona, que així podria rebaixar part de la seua dependència del minitransvasament de l'Ebre. «Però ara sabem que el projecte també preveu la unió de les dues canonades, amb una conducció reversible que permetrà que l'aigua de l'Ebre puga arribar a Barcelona», va advertir un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello. En aquesta línia, va denunciar «l'obscurantisme» amb què la Generalitat està impulsant el projecte, ja que la PDE ha conegut les intencions de l'ACA a partir de «filtracions a la premsa».

De fet, Panisello va recordar que l'ACA «fa temps que defensa la interconnexió de xarxes», sense que cap responsable polític de la Generalitat haja desautoritzat els tècnics. «Els tècnics de l'ACA es regeixen per decisions polítiques, i fer la interconnexió de xarxes és més una decisió política que tècnica», va insistir la també portaveu Susanna Abella. En aquest sentit, la PDE va advertir que la interconnexió de xarxes no ajudarà a vertebrar el país, sinó que «perjudicarà la pau social i la cohesió territorial». Segons Panisello, si la Generalitat tira endavant el projecte, tornaran a convocar mobilitzacions i la PDE «desempolsarà el Compromís per l'Ebre», el document que el PSC, ERC i ICV van signar amb la plataforma l'any 2003.

«Ens estan prenent el pèl i ho sabem»

GUSTAU MORENO

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va lamentar el «consens polític» per executar la interconnexió de xarxes, tot i que l'emergència per la sequera de fa un any puga semblar molt llunyana. «El passeig militar que volia fer el PP per transvasar l'Ebre cap al sud i cap al nord, ara l'està fent la Generalitat, però amb una tècnica més sofisticada per fer arribar l'aigua a Castelló i Barcelona», va afegir. Segons Tomàs, la interconnexió a la dessaladora de Cunit, més els pous d'emergència de Vinallop i els canals Segarra-Garrigues i Xerta-Sénia, són «la culminació del mapa hidrològic del PP». «Ens estan prenent el pèl i ho sabem», va dir Tomàs abans d'acusar el tripartit «d'ignorar la lluita de la gent de les Terres de l'Ebre, tot i que són els que més se n'han aprofitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona