Medi ambient

La carretera entre Almenara i la platja destrueix la Casa de les Comportes

Les obres de la CV-2310 enderroquen aquest sofisticat sistema hidràulic que distribuïa l'aigua de la marjal

La formació Acció Ecologista-Agró ha denunciat que les obres d'ampliació de la CV-2310, que connecta el nucli urbà d'Almenara amb la platja, ha acabat amb la casa de les Comportes, que formava part del patrimoni històric d'aquest municipi castellonenc. “Una vegada més, cal lamentar la manca de sensibilitat de la Diputació de Castelló i de l'Ajuntament d'Almenara, que continuen donant-li l'esquena a la nostra història”, explica Enric Amer. Les citades obres també van destruir a finals de desembre dos búnquers de la guerra civil espanyola a la Muntanyeta Blanca

La casa de les Comportes, construïda a principis del segle XX, era un sofisticat sistema de distribució de l'aigua de la Marjal d'Almenara, que va permetre durant anys el cultiu de l'arròs a Almenara i en altres localitats veïnes com la Llosa o Xilxes.

Els ecologistes asseguren que mai no s'ha oposat a les obres d'ampliació de la CV-2310. No obstant, l'organització ecologista sempre ha defensat que l'ampliació del vial respectaren el patrimoni arqueològic, hidràulic i natural del municipi i que es mantinguera el límit de 50 kilòmetres per hora, per evitar així possibles accidents de trànsit i l'atropellament dels nombrosos animals que creuen esta carretera. La CV-2310 travessa el cor mateix de la Marjal d'Almenara, una zona humida que compta amb la catalogació de Lloc d'Interés Comunitari (LIC), Zona Especial de Protecció d'Aus (ZEPA) i forma part de la Xarxa Natura 2000 i que a més alberga la comunitat de petxinots, espècie en perill d'extinció, més important del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona