Medi ambient

meteorologia

Les temperatures van marcar nous mínims històrics

A l'Alt Empordà és on s'han registrat els rècords en un mes de gener

Algunes rieres han quedat glaçades

Les temperatures van seguir sent molt fredes la nit de dilluns a dimarts, i van registrar nous mínims històrics en un mes de gener. Aquests rècords es van concentrar a l'Alt Empordà ahir a la matinada, amb -6,6 graus a Castelló d'Empúries, -6,1 a Cabanes i Torroella de Fluvià i -4,5 a Roses. Les mínimes en un mes de gener que hi havia vigents fins ara dataven del 2000, el 1996 i el 1991. A bona part de la demarcació les temperatures mínimes de l'episodi es van produir dimarts a la matinada, sense arribar, però, a mínims històrics. A Torroella de Montgrí van tenir sis graus sota zero, -6,5 a la Bisbal d'Empordà, -7,4 a Girona i -8,4 a Fornells. En les zones més d'interior i de muntanya, en canvi, les temperatures més baixes van ser dissabte i diumenge a la matinada. Tot i això, els registres d'ahir van ser de nou molt inferiors als zero graus.

Rieres glaçades

La fred ha glaçat basses, corriols i rieres, com la de Galligants. Al Pla de l'Estany, la riera Matamors estava glaçada en diferents punts del terme de Camós, on durant aquest episodi s'han assolit els 8 graus sota zero. Ahir, la capa de gel arribava a 8 centímetres, segons va informar el meteoròleg Enric Estragués. D'altra banda, ahir a Banyoles es va registrar una amplitud tèrmica de 16,1 graus, una xifra inusualment elevada. La mínima va ser de - 4,6 (a les vuit del matí) i la màxima, d'11,5 (a les quatre de la tarda).

Les previsions indiquen que l'episodi de risc per fred s'acaba avui, si bé les temperatures seguiran sent molt baixes. L'aire serà més humit sobretot a partir de dijous, quan es preveuen precipitacions que podrien ser fortes, i també en forma de neu a partir dels 300 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona