Medi ambient

GELIDA

Un empresari nega haver abocat residus a l'Anoia

La fiscal, però, manté per a ell la petició de sis anys de presó

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir Alejandro Boyer Brull, propietari de l'empresa Laboratoris Glower de Gelida, que la fiscal va sol·licitar que sigui condemnat a sis anys de presó i quatre d'inhabilitació d'activitat industrial per un delicte contra els recursos naturals, en acusar-lo d'haver fet abocaments contaminants al riu Anoia el 2008.

Boyer, enginyer químic, va declarar al tribunal que el que llençava la seva empresa a la claveguera “no són aigües residuals”. Va afegir que els reactors on fabriquen els sabons i productes cosmètics es netegen en un circuit tancat, i que només hi llençaven “l'aigua amb què es neteja el terra de la fàbrica, on hi podia haver petites restes de sabó ”. L'empresari va contestar a la fiscal que no van demanar cap permís per abocar aigües residuals perquè “no ho eren” i que va donar per bona la llicència que tenia l'empresa Subirats, assumida per Glower.

Un agent dels Mossos va recollir mostres de la claveguera, dels sediments de la llera i de l'arqueta de Glower. A la llera, va sentir “olor de coco i va veure restes sabonoses”, que les anàlisis van determinar que eren contaminants. L'agent va admetre a l'advocat de l'empresari, Emilio Zegrí, que no s'havien pres mostres ni riu amunt ni avall, i, segons el lletrat, podien ser residus d'altres fàbriques, en haver-s'hi trobat restes de ferro i alumini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona