Medi ambient

CANAL SEGARRA-GARRIGUES

Regsega arrenca per error els arbres de la Coma dels Lledoners

La plataforma en defensa de l'espai protegit d'Els Bessons interposa una denúncia

L'empresa pública que construeix el canal diu que ho repararà

La Coma dels Lledoners és un indret aprop d'un dels espais naturals més emblemàtics de les Garrigues, Els Bessons. Aquest paratge està protegit des del 1992 pel seu interès paisatgístic, barreja de bosc i conreus amb barrancs i marges de pedra seca.

L'empresa pública que executa la xarxa secundària del canal Segarra-Garrigues (Regsega) va admetre ahir haver arrencat els lledoners que donen nom a l'espai. En aquesta zona, s'hi efectuen treballs d'eixamplament de camins, per portar a terme la concentració parcel·lària inclosa en l'obra general del canal. “Ha estat un error aliè a la conselleria d'Agricultura. És un problema de l'empresa adjudicatària (Aigües del Segarra-Garrigues) i nostre, que en tot cas assumim. Ho repararem fent replantacions o el què calgui”, ha declarat el director general, Marc Arqué. La mort dels arbres, alguns de molt vells i altres de joves que van quedar malmesos, es va produir durant l'eixamplament de camins. “No estava previst arrencar-los i és una llàstima, però en el balanç d'una obra amb un abast territorial tant ampli com el canal poden passar aquestes equivocacions”. Els Bessons -que no la coma- està inclòs en la Xarxa Natura 2000, precisament la pedra de toc que el govern català intenta solucionar amb la Comissió Europea per tancar el litigi sencer sobre el canal.

La plataforma en defensa d'Els Bessons ha interposat una denúncia davant els Agents Rurals, que ho investiguen, segons fonts d'Agricultura. “El mal ja és irreparable, però la nostra intenció és mantenir-nos vigilants perquè la construcció del canal, al que som favorables, afecti el mínim aquest espai natural”, segons Eduard Porta, president de La Banqueta, una de les entitats de la plataforma. Regsega s'hi reunirà la setmana vinent per tractar la qüestió. A banda dels lledoners, la plataforma demana la integració paisatgística de la bassa reguladora del canal i mesures compensatòries per l'espai. El 16 d'abril ha convocat una marxa popular des de les Borges Blanques als Bessons per pressionar el govern.

LA FRASE

Assumim un error que és obvi. Farem el què calgui per reparar-lo i tenir encara més cura
Marc Arqué
DIREC. GENERAL DE REGSEGA

LA FRASE

No estem contra el canal, però volem mesures compensatòries per l'espai
Joan Morlans
PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ESPAI NATURAL PROTEGIT D'ELS BESSONS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona