Medi ambient

Lleida

Els caçadors, caçats

Condemnen dos caçadors a mig any de presó per usar esquers amb verí

S'han dictat dotze condemnes per aquesta pràctica

En només dos mesos, cinc caçadors han estat condemnats a penes de presó per utilitzar esquers amb verí. Ja que és un càstig inferior a dos anys, els condemnats no han d'entrar a la presó. Però les dues sentències mostren com els tribunals han començat a castigar amb contundència una pràctica que fins ara gaudia d'una certa permissivitat.

Ahir l'associació proteccionista SEO/BirdLife va fer pública una sentència del jutjat penal número 3 de Tarragona on es castiga dos caçadors de la Conca de Barberà a una pena de sis mesos de presó, la inhabilitació durant un any i un mes per caçar, el pagament de les costes de la investigació del delicte i, a més, una indemnització de 2.080 euros a la propietària de dos gossos que van resultar afectats pel verí que havien deixat.

Els fets van tenir lloc el 30 de març del 2007, quan un grup del cos d'Agents Rurals que havien muntat un dispositiu de vigilància van sorprendre in fraganti dues persones escampant esquers enverinats en una àrea de caça de Savallà del Comtat. Fa dos mesos, un jutjat de Balaguer també va condemnar tres persones, aquest cop a una pena d'un any i quatre mesos i 8.000 euros de multa per haver utilitzat esquers amb verí de manera continuada al seu vedat de caça.

El verí solen ser productes de drogueria dins de peces de carn, tot i que també s'ha detectat en magdalenes. A més dels animals de caça, també els poden menjar animals de companyia o fins i tot nens d'excursió al bosc de manera accidental. Segons denuncia SEO/BirdLife, tot i que aquesta pràctica és delicte al codi penal i està molt estesa, s'han dictat fins ara dotze sentències condemnatòries. El grup proteccionista es felicita de la tasca del cost d'Agents Rurals de la Generalitat, que munta dispositius davant les proves evidents per enxampar als caçadors que practiquen aquest sistema prohibit. Segons els responsables de l'entitat, és difícil provar-ne l'autoria i, per tant, és important que els agents facin dispositius per enxampar els infractors in fraganti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona