Medi ambient

meteorologia

El mes d'abril va ser calorós i sec a la demarcació

Va ser l'abril més càlid de Catalunya dels últims vint anys

Les precipitacions es van concentrar a final de mes

El mes d'abril va ser calorós i sec a les comarques gironines, però també a Catalunya, on va ser el més càlid dels últims vint anys. La zona del litoral i el prelitoral va ser on es va notar més la diferència respecte a la mitjana de precipitacions de l'abril, i les pluges que hi va haver es van concentrar sobretot en la segona quinzena i, particularment, els últims dies. A la Garrotxa, al Ripollès i al nord de la Selva, va ser on la diferència es va notar menys i on van recollir xifres més elevades. A Anglès, hi va ploure 47 litres per metre quadrat els últims tres dies d'abril. Pel que fa a les temperatures, a la Costa Brava, van tenir canvis menys accentuats respecte a la mitjana que en la resta de la demarcació. A l'extrem nord del Ripollès i les zones d'interior, en canvi, els termòmetres van marcar una mitjana de fins a més de quatre graus més que la mitjana climàtica. A diversos pobles, van superar els 30 graus.

52,4
litres per metre quadrat
és el que van registrar a Portbou durant la penúltima setmana d'abril.
30,9
graus
és la temperatura a què es va arribar a Olot durant l'episodi de calor del 7 al 10 d'abril.

Els pantans continuen plens fins a dalt

Els embassaments continuen molt plens a tot Catalunya, i a les conques internes ara per ara estan al 95% de la seva capacitat global. A les comarques gironines, es mantenen per sobre del 90%, amb unes xifres que garanteixen aigua durant tot l'any i, amb gairebé tota seguretat, per a l'any vinent, tot i que a partir d'ara no plogués ni una gota més. La temporada de reg dels propers dos estius també està garantida. El pantà de Boadella, a la Muga, a final de setmana estava al 94,6%, més del doble de la mitjana dels últims 10 anys. A la conca del Ter, l'embassament de Susqueda supera el 98%, i el de Sau sobrepassa el 90%. Això és més que la mitjana dels últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona