La tercera platja d'Arenys de Mar aconsegueix una de les dues banderes blaves noves de tot Catalunya

Per primera vegada a la història, Arenys de Mar aconsegueix que es reconegui la qualitat d'alguna de les seves platges amb la distinció de la bandera blava. Ho havia aconseguit el port, però mai cap de les platges, com la del Cavaió, més coneguda com la tercera platja, on ara es reconeix la qualitat de l'aigua, les instal·lacions i els serveis que s'hi ofereixen. El regidor de Territori i Sostenibilitat, Joaquim Ponsarnau, es va mostrar ahir molt satisfet de la distinció després de la feina que s'ha portat a terme l'últim any i mig amb una comissió tècnica creada específicament per assolir aquest objectiu. «Aquest estiu hi haurà la senyalització nova, on consultar les analítiques de l'aigua i els serveis de què disposa la platja», afirma. Una altra de les actuacions que es faran immediatament és separar amb baranes de fusta l'aparcament de la sorra. També s'instal·laran setze punts verds, de recollida selectiva a tota la platja, que s'estén des del dic de llevant del port fins a tocar el terme de Canet. Arenys de Mar i una de les platges del litoral tarragoní han estat les dues noves banderes que s'han aconseguit respecte de l'any passat. Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més distincions, un total de 108 banderes blaves concedides a platges i ports catalans. Per demarcacions, Girona tindrà 35 banderes, Barcelona, 27, i Tarragona, 46.

Altres platges del Maresme que ja han aconseguit d'altres anys aquesta distinció i que la mantenen són la del Centre, a Malgrat de Mar; la dels Pescadors-la Riera, a Pineda de Mar; les platges Garbí i la Gran, de Calella; a Sant Pol de Mar, la de Sant Pol i la Platjola-Escaletes; la platja de Canet de Mar, la dels Tres Micos de Caldes d'Estrac, la de Sant Vicenç de Montalt i la platja del Masnou. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor va anunciar ahir la relació de platges i ports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona