Medi ambient

Fins a 20 litres per metre quadrat en només una hora

Són registres d'Espolla, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador

Es van superar els 100 litres a diversos punts

L'aigua que va caure ahir a l'Alt Empordà ho va fer de manera insistent durant tota la jornada, però hi va haver moments del dia –sobretot a primera hora del matí i també al migdia– en què la pluja va arribar a acumular fins a 20 litres per metre quadrat a llocs com ara Espolla, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador, per exemple. Aquestes grans acumulacions d'aigua en poca estona són les que provoquen problemes d'inundacions, tot i que ahir també s'hi va afegir el fet que fa dies que plou a la zona.

De fet, diverses poblacions de la comarca van acumular durant tot el dia més de 100 litres per metre quadrat. És el cas de la Jonquera, Llançà, Garriguella i Vilamaniscle (vegeu taula de precipitacions). També hi va haver registres importants a Figueres i Sant Miquel de Fluvià.

El Servei Meteorològic de Catalunya advertia de l'acumulació d'aigua i recordava que es podrien superar els 100 litres en 24 hores a l'Alt Empordà.

Menys a la resta de llocs

Pel que fa a la resta de les comarques gironines, també hi va ploure, especialment a la tarda, però l'aigua va provocar menys problemes. Es van registrar 61 litres per metre quadrat als Àngels, 55 litres a Girona i 46 a Olot, per exemple.

De tota manera, si es mira l'historial de l'última setmana, les xifres pugen a 224 litres per metre quadrat a Sant Feliu de Guíxols, a 195 a la Bisbal i a 180 a Palamós, segons dades de Meteoclimatic.com.

Avui, litoral i Gironès

Pel que fa a la previsió d'intensitat de pluja per avui, es preveu que afecti durant tot el dia les zones del Gironès, el litoral i el prelitoral de tot el país, i per tant també caldrà estar atents a comarques com ara la Selva i l'Alt i el Baix Empordà. La probabilitat d'afectació és més elevada a la zona nord-est i sud del país, com de fet ja ha passat en les últimes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona