Medi ambient

BAIX EBRE / MONTSIÀ

Repoblen amb anguiles el tram final de l'Ebre

Els pescadors sostenen que és una mesura efectiva per mantenir l'espècie

El Departament d'Agricultura va alliberar ahir 3.076 exemplars d'anguila d'entre 12 i 15 centímetres, capturades durant la passada campanya i engreixades durant nou mesos al Centre d'Aqüicultura de l'IRTA, per repoblar el tram final del riu Ebre. L'alliberament forma part del pla de gestió per a la recuperació de l'anguila europea endegat per les autoritats comunitàries, que obliga a repoblar les conques fluvials amb un 45% de les captures d'angula. Aquest percentatge ha de créixer anualment un 5%, fins a arribar al 60% el 2014.

Els pescadors d'angula del delta de l'Ebre estan convençuts que es tracta d'una mesura efectiva per mantenir l'espècie i el nivell de captures, que ha augmentat durant els últims tres anys. “Es cria aquí i cal que es torni a regenerar perquè no es perdi l'espècie”, va assenyalar el president de la Societat de Pescadors de Sant Jaume d'Enveja, Flaudi Gisbert, en declaracions a l'ACN.

Malgrat tot, el sector continua preocupat pels factors de l'exterminació de l'anguila. Segons Gisbert, la predació d'anguiles i angules que fan espècies com ara el corb marí, així com altres peixos fluvials invasors, com ara el silur, està perjudicant la pesca d'aquesta i altres espècies.

L'operació d'alliberament d'anguiles es va dur a terme en dos punts del tram final del riu: un primer a l'illa de Buda, al delta de l'Ebre, prop de la zona dels calaixos, i un segon vora l'assut de Xerta, aigües avall del mur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona