Medi ambient

TERRES DE L'EBRE

Els alcaldes volen captar aigua fora del riu abans de l'extracció dels llots de Flix

Reclamen al nou govern de l'Estat que accelere part de les obres del pla de restitució de l'Ebre

L'extracció dels fangs està prevista per al maig del 2012

Els alcaldes de la Ribera d'Ebre han acordat iniciar converses amb el nou govern de l'Estat per reclamar-li que accelere les obres pendents d'abastament alternatiu d'aigua incloses en l'annex 1 del pla de restitució territorial de les Terres de l'Ebre. Els alcaldes insisteixen en la necessitat que aquesta actuació estigui enllestida abans que comence el procés d'extracció dels llots tòxics del pantà de Flix, uns treballs que la societat estatal Acuamed preveu que comencen el maig del 2012. “No s'han d'iniciar les obres de retirada dels fangs tòxics fins que estigui garantida la salubritat de l'aigua d'ús de boca per a tots els veïns aigües avall de l'embassament”, ha manifestat el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí.

El pla de restitució preveu actuacions de millora i renovació de la xarxa d'abastament d'aigua de 71 municipis de les Terres de l'Ebre i el Priorat, amb un cost de 55 milions d'euros. D'aquests municipis, n'hi ha 13 en què la captació està (o pot estar) influïda per l'Ebre. És el cas de Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, Benissanet, Miravet, el Pinell de Brai, Tivenys, Tortosa, Marçà, Falset i Bellmunt del Priorat. “Demanem al govern de l'Estat que accelere i prioritze aquestes obres, i si això significa retardar un parell de mesos l'extracció dels llots, doncs que es retarde”, ha dit l'alcalde de Flix, Marc Mur.

Tot i que la licitació i execució de les obres del pla territorial va a càrrec d'Acuamed, és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) qui s'encarrega del procés d'expropiació. “Quan el nou govern de l'Estat estigui constituït ens hi posarem en contacte per planificar un calendari acurat, al qual l'ACA ja ha donat el seu vistiplau”, ha assenyalat Jardí.

LA FRASE

Les pluges han fet retardar els treballs a l'abocador i la previsió és retirar els llots el maig del 2012
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX

Crearan una empresa energètica

El consell d'alcaldes de la Ribera ha acordat iniciar els treballs per a la creació d'una empresa de serveis energètics per tal d'aconseguir que els municipis que s'hi incorporin puguin fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica d'una manera més efectiva. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els ajuntaments puguin aconseguir estalviar en l'enllumenat públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona