Medi ambient

MEDI AMBIENT

Volen fer pagar per aparcar a Sadernes

El Consorci de l'Alta Garrotxa també es planteja que només puguin circular per la pista vehicles autoritzats

La necessitat d'obtenir més ingressos, combinada amb el fet que es vol reduir el nombre de vehicles de motor que circulen per la pista de Riu i la Muntada (la que mena a Sant Aniol d'Aguja), fa que el Consorci de l'Alta Garrotxa s'estigui plantejant, d'una banda, tancar el pas dels vehicles a Sadernes (excepte el dels veïns i altres vehicles autoritzats), i de l'altra, fer pagar per deixar el cotxe aparcat en aquesta zona. Totes dues mesures són inèdites i segur que seran un motiu de controvèrsia. Les propostes han sorgit de l'àrea tècnica i s'hauran de discutir ben aviat amb les parts representades al consorci, sobretot els ajuntaments. La intenció –han explicat des de l'ens que gestiona l'espai natural de l'Alta Garrotxa– és que ja s'apliquin els canvis a l'inici de la temporada turística, és a dir, per Setmana Santa, que aquest any cau a principis d'abril.

Ja hi ha regulació

Fins ara, el pas de vehicles a motor es restringia durant les setmanes de més afluència de visitants, tancant el pas de Sadernes durant unes quantes hores. Tot i això, des del consorci consideren que hi passen massa vehicles –per als quals s'han anat condicionant uns aparcaments al llarg de la pista– i hi volen posar remei. “De moment només és una idea i cal concretar encara moltes coses amb els ajuntaments: en quin punt tanquem, quines excepcions fem, etcètera”, va explicar ahir la directora tècnica del consorci, Inès Carrillo, que va admetre que és una qüestió que no serà fàcil de resoldre.

Aparcar-hi pagant

El mateix passa amb l'aparcament de pagament. Tot i la novetat de la iniciativa, es dóna per descomptat que els visitants ho entendran, ja que pagar –una quantitat raonable– per deixar el cotxe a les portes d'un lloc al qual no es pot accedir en vehicle cada cop és més habitual. Per aplicar-ho caldrà que l'Ajuntament –el de Sales de Llierca si, com sembla probable, l'aparcament es condiciona a Sadernes– elabori unes ordenances en què s'estipulin els preus, dels quals només s'ha avançat que seran “assequibles”. També caldrà decidir qui es fa càrrec de controlar-ho.

Trasllat de la seu

En els mesos vinents està previst que la seu del consorci es traslladi a uns locals propietat del Consell Comarcal de la Garrotxa, una mudança que forma part d'un paquet de mesures d'estalvi.

LES XIFRES

24.701
persones
van passar pel punt d'informació de Sadernes durant els períodes de regulació del trànsit del 2011.
50
per cent d'increment en el nombre de visitants es va produir l'any passat respecte del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona