Medi ambient

INFRAESTRUCTURES

Parlavà té la depuradora acabada fa quinze mesos i l'ACA no la connecta a xarxa

L'obra havia d'estar en funcionament a finals de l'any 2010, però es continuen abocant les clavegueres a la riera

En aquest temps han robat cablejat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té pendent per connectar la depuradora de Parlavà des de fa gairebé quinze mesos. El principal problema que ha al·legat l'ACA a les reiterades demandes de l'Ajuntament perquè ho fes ha estat un problema amb un propietari que havia presentat al·legacions al pas de la línia elèctrica que ha d'assortir la instal·lació per uns terrenys de la seva propietat. El cas és que l'obra està a punt i “l'ACA no ha tingut mai cap pressa”, indicava ahir l'alcalde de Parlavà, Quim Sabrià. “M'han informat –deia entre escèptic i expectant– que som en el camí final del procés.”

Quan la depuradora es vulgui posar en funcionament necessitarà una reposició de material perquè en aquest temps d'aturada s'han robat cables de coure. Els primers treballs de construcció van començar a finals de l'any 2009 i les instal·lacions estaven fetes l'estiu del 2010. Des de llavors ningú no ha fet cap pas efectiu per iniciar el procés de connexió a les xarxes, ni a la de clavegueres ni a la xarxa elèctrica. “És cert que han trobat algun petit entrebanc, però ja els ha anat bé.” El cost previst de les obres és de 644.231 euros i estava previst inicialment que havia d'estar en funcionament en els últims mesos del 2010.

L'alcalde de Parlavà, Quim Sabrià, assegura que la idea inicial del seu equip de govern era mancomunar aquest servei amb algun dels pobles veïns, però es van trobar un “o això o res”. Ara hi ha depuradora a Rupià, a Serra de Daró, a Parlavà i també a Ullastret. D'aquestes depuradores –no totes es van començar alhora–, no n'hi ha cap de connectada a la xarxa. Cap dels casos és, però, per la mateixa raó. El servei de manteniment i guarda no requereix gaire mà d'obra. De fet, totes han de tenir una mateixa persona que n'estigui al càrrec.

LA XIFRA

644.231
euros
era el cost previst de l'obra de la depuradora de Parlavà; en el preu hi ha l'IVA inclòs.

LA FRASE

Han trobat [l'ACA] algun petit entrebanc, però ja els ha anat bé trobar-lo
Quim Sabrià
ALCALDE DE PARLAVÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona