Medi ambient

METEOROLOGIA

L'episodi de pluges s'acaba amb la nevada de l'any

A les estacions d'esquí hi van caure fins a noranta centímetres de neu que els permetrà allargar la mala temporada

Les pluges es van concentrar al matí sense causar danys destacats

No plovia des del novembre, i les precipitacions que van caure dimecres i ahir donaran una treva a la sequera que ja començava a fer patir pel subministrament d'aigua. Si bé van caure quantitats destacades en poques hores, no hi va haver danys importants. De fet, els bombers només van haver de fer una sortida a Girona per una cornisa que va caure i a Sant Feliu de Guíxols, per un garatge inundat. Quant a les quantitats, destaquen els 46,7 l/m² en dos dies a Girona, 40 dels quals van caure ahir. En els dos dies, a Castell d'Aro, Sant Pere Pescador i Banyoles han registrat cap a 40 litres. A muntanya hi ha plogut més, com els 68 l/m² d'Olot i els 87,5 a Sant Pau de Segúries.

Efecte de crida

Els responsables de les estacions d'esquí alpí gironines han destacat que han registrat la nevada més important de la temporada i que, a més de la qualitat de la neu per a la pràctica de l'esquí, la que ha caigut ha deixat blanc l'entorn i això provoca un efecte de crida. Crea ambient d'esquí, un ambient que, segons ells, no han tingut en tota la temporada. La nevada va deixar gruixos de 50 a 90 centímetres, segons l'altitud, i que, en el cas de Vallter 2000 (Setcases) fins i tot va obligar a tallar-ne els accessos. Totes les estacions gironines tenen obert aquest cap de setmana i treballen per tenir obert tot el seu domini esquiable. La nevada assegura que la temporada es podrà allargar fins després de Setmana Santa amb condicions òptimes, si és que no es produeix una pujada important de les temperatures, que no està pas prevista. En cas que no s'hagués produït, les estacions haurien obert només amb la neu produïda. La neu va obligar a l'ús de cadenes a diverses carreteres de muntanya com de Camprodon a Molló.

Pel que fa a la resta de Catalunya, sí que hi va haver danys més importants al sud del país, com a Salou. A Ivars d'Urgell, s'hi va produir un petit tornado el dimecres a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona