Medi ambient

meteorologia

Ratxes de vent a Portbou de 176 quilòmetres per hora

La carretera N-260 cap a Cervera de la Marenda va estar tallada pel risc de ventades

Es manté l'alerta per avui i es podrien registrar ratxes superiors als 126 quilòmetres per hora a l'Empordà

El temporal de vent va enregistrar ahir ratxes superiors als 176 quilòmetres per hora a Portbou. Precisament, les autoritats franceses van decidir tallar el pas fronterer de la carretera N-260 entre Portbou i Cervera de la Marenda a causa del risc de fortes ventades. A la tarda, la carretera es va tornar a obrir. El fort vent es va deixar sentir en altres punts de l'Empordà, i per exemple, a Roses, es van superar els 83 quilòmetres per hora i a Sant Pere Pescador, els 84. Durant tot el dia, els Bombers de la Generalitat van rebre més de 25 avisos relacionats amb el vent per canaleres i arbres caiguts i també pals de llum i de telèfon tombats.

Al Ripollès, a part del vent que va bufar, sobretot, a les zones més elevades, la neu va caure a cotes relativament baixes per la zona. L'enfarinada va començar a partir dels 1.000 metres i, en alguns punts, els gruixos van arribar als 5 centímetres. La nevada va arribar fins a Molló i també a Planoles i Toses. A primera hora del matí calien cadenes per circular per la collada de Toses i en els últims quilòmetres de Coll d'Ares. Les temperatures mínimes de les zones més altes del Ripollès van arribar a l'entorn dels 6 graus negatius. El vent incrementava, també, la sensació de fred. I en alguns punts, fins i tot, hi bufava el torb.

A la Cerdanya, a l'estació de la Masella s'ha decidit mantenir oberta l'estació fins al diumenge vinent, ja que ahir va enregistrar gruixos de més de mig metre de neu nova.

Previsió d'avui

Protecció Civil manté l'alerta pel risc de forts vents per avui i avisa que a l'Alt i el Baix Empordà es poden registrar ratxes superiors als 126 quilòmetres per hora. S'esperen diversos cops de vent extremadament forts, tot i que al llarg del dia aniran afluixant, segons dades del servei meteorològic de Catalunya. També el temporal de mar és important a la costa gironina i es manté per avui –fins a les dues de la tarda– el pla especial d'inundacions Inuncat, ja que les onades podrien superar els dos metres i mig a l'Empordà. Hi haurà forta maror amb àrees de maregassa fins al migdia. A partir de llavors, hi haurà maror. Protecció Civil recorda que s'extremin les mesures de precaució a les comarques afectades per l'alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona