Medi ambient

MEDI AMBIENT

Apareixen centenars de peixos morts a la riera de Llémena

L'alcalde de Sant Aniol assenyala com a culpables unes fàbriques de pernils

Un excés de sal a l'aigua ha matat uns 300 peixos de la Llémena –una riera inclosa dins la xarxa de protecció Natura 2000– a Sant Esteve de Llémena (Sant Aniol de Finestres). Els peixos morts, bàsicament barbs de muntanya i bagres, els van detectar uns veïns el cap de setmana passat en un tram d'un quilòmetre aigües avall de la depuradora de Sant Esteve.

Els agents rurals ja han retirat la majoria dels exemplars. Els resultats de les proves analítiques han revelat una alta concentració de sal a l'indret. “En un moment puntual, la depuradora deuria vessar aigua amb excés de sal, perquè cal tenir en compte que a la zona hi ha moltes empreses de pernils”, va manifestar l'alcalde, Francesc Oliveras. Gràcies a les pluges de principis de setmana, el cabal de la riera ja augmentat i ha disminuït la concentració de sal. Els tècnics de l'ACA han inspeccionat la depuradora –de les anomenades biològiques– i, a priori, han conclòs que els sistemes funcionaven correctament. Les instal·lacions les gestiona el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient (Sigma) del Consell Comarcal de la Garrotxa. A aquests dos organismes i a les empreses s'hi ha adreçat Oliveras en les darreres hores perquè aquesta situació no es repeteixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona