Medi ambient

Osset i Artaj socarrimats per l'incendi d'Andilla

L'oposició reclama un ple extraordinari de les Corts per tractar la reacció del govern davant els sinistres

A migdia de hui dissabte, la notícia ha corregut per entre els desallotjats d'aquests llogarets que ho són de la vila d'Andilla com un reguer de pólvora. L'incendi que crema des de les 16 hores de divendres a aquestes contrades d ela comarca dels Serrans estava totalment descontrolat i ha arrasat els poblaments d'Osset i Artaj així com la primera línia de les bodegues de Pardanxinos.

Les notes oficials no parlen encara de territori afectat, però hi ha dos focus ben delimitats que caminen cap a les Alcubles i Canales respectivament, emportant-se per davant allò que troba el foc, malgrat l'existència de més 200 efectius terrestres i una dotzena de mitjans aeris, per intentar sufocar el cap i la cua d'aquest incendi devorador difícil de dominar degut al vent canviant existent en la zona.

Una negligència

La principal línia d'investigació oberta en relació a aquest incendi, apunta que va estar provocat per una negligència d'uns treballs de condicionament d'una instal·lació agropecuària, però oficialment no ha estat confirmada aquesta hipòtesi de treball realitzada pels especialistes que atenen les labors d'extinció.

També es llançà la mateixa hipòtesi respecte de l'incendi de Cortes de Pallars i a data de hui, la titular del jutjat de Requena ha deixat en llibertat i sense mesures cautelars les dues persones detingudes acusades de l'incendi que encara ara no ha pogut ser totalment controlat. Les persones resten imputades en una causa oberta per incendi forestal en grau d'imprudència.

Un ple extraordinari de les Corts

E.C.

La síndic adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha anunciat que estan disposats a demanar un ple extraordinari del legislatiu valencià per tal que compareguen el conseller de Governació i la consellera de Medi Ambient perquè donen explicacions sobre els dos incendis i la manera amb que han estat gestionats els recursos del govern valencià.

Per al conjunt de l'oposició, es tracta d'una catàstrofe humana, amb persones que han perdut cases i propietats i és per això que opinen que s'ha d'explicar les raons per les que el govern valencià ha decidit retallar en prevenció d'incendis de la manera amb que s'ha fet.

També es demana que l'executiu vetlle perquè després d'aquesta devastació, no es puga fer ús de la fusta ni dels recursos de la zona cremada sense la deguda vigilància i perquè no hi haja ningú que puga fer negoci després de la catàstrofe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona