Medi ambient

medi ambient

Diputació i ADF, junts contra els incendis

Quatre unitats dels ADF i 60 voluntaris vigilen l'Albera i el cap de Creus

La Diputació de Girona i l'Associació de Defensa Forestal (ADF) de l'Alt Empordà tornen a col·laborar aquest any en el servei de prevenció d'incendis de la comarca, amb especial atenció a l'Albera i el cap de Creus, dues zones d'especial interès i valor natural. En aquesta campanya, la Diputació ha aportat 51.000 euros al servei, que és coordinat per les ADF.

Segons van explicar el diputat d'Acció Territorial, Miquel Calm, i el president de les ADF de l'Alt Empordà, Josep Maria Cervera, l'any passat aquesta col·laboració no hi va ser perquè la Diputació va optar per donar el servei a persones a l'atur. Tant Calm com Cervera –que en aquell moment va ser molt crític– consideren que el sistema no va funcionar i s'ha decidit tornar a l'antic model. Consideren que és vital conèixer el territori i per això s'aposta per les ADF.

Des de l'1 de juliol, quatre unitats de les ADF i 60 voluntaris vigilen l'Alt Empordà per prevenir els incendis a la zona. Les persones contractades i que paga la Diputació són 14 en total. Tenen vehicles tot terreny amb motobombes i equip de transmissió.

Intervenció en dos petits incendis

Les ADF i la Diputació de Girona van fer ahir també un petit balanç de les dues primeres setmanes de servei en què ha calgut fer dues intervencions en petits incendis fa uns dies a Espolla, amb una hectàrea cremada, i precisament ahir també a Cabanelles. De fet, l'ADF encarregada de la zona va marxar a mitja presentació per aquest motiu. De moment, s'ha fet 3.466 quilòmetres d'itineraris de vigilància i ja s'acumulen 480 hores de servei 300 hores de vigilància estàtica. S'han localitzat set columnes de fum, dues barbacoes i una infraestructura en mal estat durant aquesta campanya de prevenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona