Parets del Vallès posa en marxa el procés participatiu del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

L'Ajuntament de Parets del Vallès ha presentat el procés participatiu vinculat al Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de la població. El programa de participació ciutadana inclou una enquesta al web i la publicació en el proper número del butlletí Parets al dia del mateix qüestionari, conjuntament amb un resum dels continguts del PAES.

En el decurs de la presentació, el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Josep Maria Tarrés, ha destacat el compromís de l'Ajuntament amb els objectius marcats en el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic, projecte en el qual s'emmarca el PAES. El Pacte, fruit d'una iniciativa de la Unió Europea, pretén reduir un 20% les emissions de CO2 i augmentar un 20% l'ús d'energies renovables abans del 2020.

En la presentació del procés participatiu també han estat presents Ramon Rabella, cap de l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, i l'equip tècnic de la consultora que elabora el PAES, l'empresa barcelonina Greccat.

Fins ara, la consultora ha fet un estudi del consum energètic de 10 instal·lacions municipals, juntament amb l'avaluació de l'enllumenat públic, la mobilitat i el planejament urbanístic. Segons aquesta diagnosi, Parets es troba per sota de la mitjana catalana de consum energètic.

A partir de l'anàlisi, el document del PAES explicita 38 accions concretes per aconseguir un funcionament més sostenible als equipaments municipals i assolir una millor eficiència energètica a Parets amb el replantejament de la mobilitat i la substitució de l'enllumenat públic, entre d'altres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona