Medi ambient

Medi ambient

Les pastures del Ripollès, massa seques

Els ramaders hauran de comprar menjar per al bestiar, perquè només han pogut fer una de les dues dalles

Els que crien boví de carn venen abans d'hora els vedells més grassos

La sequera comença a fer estralls entre el bestiar de muntanya –vaques i cavalls, bàsicament–. El problema és degut al fet que no hi ha tantes pastures, i això ha tingut un doble efecte. Per una banda, els ramaders només han pogut fer una única dalla, la de juny i principi de juliol, i no podran fer la segona tal com és habitual en una temporada normal. Això, vol dir que no tindran menjar per al bestiar i que hauran de comprar-lo en un moment en què el preu per quilo és molt elevat. Per l'altra banda, molts dels ramaders que tenen boví de carn han començat a vendre els més grans sense esperar a final de temporada. Aquesta situació afecta les pastures del Ripollès. A les de Rojà, on hi ha les eugues i els mulats d'Espinavell, han notat la sequera, però no tant com a la resta del Ripollès. És un lloc de molta aigua, on neixen dos rius.

Aquesta afectació de la sequera a les pastures ripolleses encara podria haver estat més greu, si no s'haguessin produït les pluges de dilluns passat. Aquest episodi va deixar més de 30 litres per metre quadrat en indrets com ara Molló, més de 50 a Camprodon i també va ploure quantitats considerables en altres punts de la vall de Camprodon.

El president de l'associació de criadors de cavalls del Ripollès, Joan Moret, ha alertat que la situació és greu, perquè el preu del pinso “està pels núvols”. Moret indica que, encara que les pròximes dues setmanes plogués, és difícil que la situació es capgiri. En tot cas, serviria per recuperar algunes pastures. Fa uns quants dies, els ramaders de diverses zones del Ripollès ja van alertar de les conseqüències de la falta d'aigua per al bestiar.

Tortugues

La temperatura i el tipus de sorra són dos esculls importants per a la reintroducció de la tortuga marina al litoral català, segons una investigació realitzada pel Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera. Aquestes dues variables fan que sigui molt difícil que els ous sobrevisquin. La problemàtica de la temperatura baixa de la terra afecta el sector nord del litoral. La del tipus de sorra, poc oxigenada, en canvi, afecta el litoral sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona