Medi ambient

MEDI AMBIENT

El govern mira de rebaixar la tensió pel ‘fracking'

Eudald Casadesús, que va reconèixer que la Generalitat podia haver informat més bé el territori, es va reunir ahir amb alcaldes del Ripollès i el Bisaura per tranquil·litzar-los

El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, es va reunir ahir amb alcaldes del Ripollès i de la subcomarca del Bisaura per calmar-los a causa dels temors produïts al territori en saber-se que unes possibles extraccions d'hidrocarburs a la zona es podrien fer amb el sistema de fractura hidràulica (fracking). “En aquests moments els permisos que ha donat la Generalitat són només d'investigació”, va recalcar Casadesús, que també va posar l'accent en el fet que per als treballs de recerca no es fa servir aquest mètode, tan criticat per les repercussions mediambientals que té. El representant del govern va atribuir la preocupació que es viu a la comarca al desconeixement que hi ha sobre el tema. Respecte d'això, va admetre que la Generalitat possiblement no n'havia informat del tot bé i es va comprometre a mantenir els alcaldes i el Consell Comarcal al corrent de les novetats que hi hagi.

En la reunió, celebrada a la seu de l'ens comarcal, hi van assistir el president del Consell i els alcaldes de Campdevànol, les Lloses, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Vallfogona, Montesquiu i Sant Quirze de Besora.

El de Ripoll, Jordi Munell, va explicar que el seu ajuntament no ha rebut cap petició per fer estudis del subsòl, però que descartava que es pogués donar el permís corresponent, ja que –va dir– “conèixer els recursos de què disposa el nostre subsòl no està malament”. Munell sí que es va mostrar en contra de donar permisos per extraccions que facin servir el fracking, mentre l'Estat espanyol –en tant que propietari dels hidrocarburs del subsòl, és qui ha de donar els permisos– no es pronunciï sobre l'ús d'aquest sistema.

LA FRASE

En aquests moments els permisos que ha donat la Generalitat són només d'investigació
Eudald Casadesús
DELEGAT DEL GOVERN A GIRONA

ICV fa costat a la gent de Riudaura

El diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal va reunir-se ahir amb l'alcaldessa de Riudaura –un dels municipis que s'han mobilitzat més en contra de la fracturació hidràulica– per mostrar el seu suport al consistori i a totes les iniciatives en el mateix sentit que estan naixent al país. Vidal va recordar que ICV-EUiA va ser dels primers a denunciar els riscos del fracking i va remarcar que la primera proposició de llei que els ecosocialistes han presentat al Parlament en aquesta legislatura ha estat precisament la de prohibir el fracking a tot el territori català. No obstant això, el diputat va posar també l'accent en la urgència de buscar models energètics alternatius a l'actual, ja que –va dir– el fet que s'exhaureixin el petroli o el gas (el fenomen del peak oil) ens aboca cada cop més a amenaces com el fracking.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona