Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'alcalde de Forallac carrega contra els opositors a la planta

El convergent Josep Sala diu que creen alarmisme, que diuen mentides i que pertanyen a una minoria benestant

L'alcalde de Forallac signa en el número 73 del butlletí municipal El Rampí, un article titulat “Mentides contaminants”, en què defensa el projecte de planta de triatge i valorització de residus prevista al municipi, així com la “central complementària per generar energia elèctrica amb biomassa i els residus inerts de la planta”, davant del veïns i, alhora rebutja amb contundència “les mentides i barbaritats que es diuen”.

“Jo només puc parlar del projecte real, i no de «projectes tòxics i contaminants» ni de «xemeneies de 25 metres» que no existeixen”, assegura Sala, que creu que els opositors fan demagògia: “Són un minoria de gent benestant que defensa interessos particulars i polítics.”

El batlle convergent considera que aquests col·lectius “mobilitzen molts recursos per generar alarmisme” i que la informació que donen és “falsa” i s'adreça als promotors per recomanar-los que reflexionin sobre “els pocs seguidors que tenen al municipi”.

Sala en rebat, d'entrada, el nom: “L'anomenen malintencionadament incineradora. Aquelles instal·lacions arcaiques on es cremava de tot, ja fa molts anys que no estan permeses. Si aquesta ho fos jo hi estaria en contra.” El projecte de planta de triatge i valoració de residus “no és faraònic”: “No fa 16.000 metres quadrats ni té vuit naus: en fa 3.500 i és una única planta, compartimentada en vuit sales. No hi ha cap xemeneia i no s'hi cremaran deixalles ni residus perillosos.”

Sala veu en el projecte una millora de la instal·lació actual: “La planta fa pràcticament 20 anys que funciona sense problema. En aquesta finca ara s'hi vol posar una instal·lació que substitueixi i millori el que ja hi ha; una instal·lació per separar els residus que hi arriben i posteriorment transportar-los, degudament classificats, a les plantes on es recuperen. En això només hi veig avantatges i una actuació responsable per tenir-ho tot més endreçat i polit.”

En l'article s'adreça en especial als veïns opositors de la Bisbal: “Saben que les seves escombraries ja fa temps que es porten a la planta de transferència de Forallac? Saben que ara les seves escombraries van a una instal·lació descoberta que és un niu de gavians?”

Respecte a la petició de traslladar la instal·lació al polígon industrial, l'alcalde se sorprèn: “Allà no contamina?”, es pregunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.