Medi ambient

MEDI AMBIENT

Front comú contra el parc eòlic de Ventalló

Cinc municipis, diversos veïns i Salvem el Terraprim denunciaran dilluns Empresa i Ocupació

Els cinc municipis afectats pel miniparc eòlic projectat per l'empresa Enel Green Power a la serra de Ventalló han decidit denunciar per la via contenciós administrativa la conselleria d'Empresa i Ocupació pels permisos que va concedir a l'empresa promotora del parc. Dilluns passat, l'entitat conservacionista Salvem el Terraprim va acordar també sumar-se a la denúncia, segons va explicar a aquest diari el secretari de l'entitat, Enric Pladevall.

El procés es preveu llarg, per la qual cosa s'ha previst que diversos veïns presentin també individualment la denúncia, ja que hi podria haver canvis en la composició dels ajuntaments que frenessin la iniciativa. Els cinc ajuntaments que recorren als tribunals són el de Viladamat, el de Ventalló, el de Bellcaire d'Empordà, el de l'Armentera i el de la Tallada.

Irene Palol, l'alcaldessa de Viladamat, municipi on hi hauria la meitat dels molins previstos, justifica aquesta decisió. “Les al·legacions que es van fer no van ser respostes i fins al 30 d'abril podem presentar un contenciós administratiu, possibilitat que aprofitarem”, diu Palol, que deixa clar que, en cap cas, estan contra les energies alternatives: “Hi trobem moltes irregularitats. No estem en contra dels generadors, estem en contra d'aquest model multinacional.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona