Medi ambient

MEDI AMBIENT

El govern enterra el projecte d'abocador a Sant Jordi

La Generalitat desestima l'autorització ambiental del dipòsit de residus de roba i plàstic al bosc de Can Roure

L'alcalde es mostra satisfet, ja que “es fa el que volia la immensa majoria del poble”

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha desestimat el projecte d'abocador de residus i plàstics al bosc de Can Roure, a Sant Jordi Desvalls. En una resolució del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, el govern desestima l'autorització mediambiental de l'empresa Restauració Sant Jordi Desvalls SL, que inicialment el govern de Sant Jordi veia de bon ull.

La Generalitat desestima el permís mediambiental perquè, entre altres raons, l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls va veure incompatible el projecte amb el POUM, segons un informe de tècnics municipals del 21 de desembre del 2012.

L'Associació Cinyana Ter, constituïda per fer oposició al projecte i que va recollir unes sis-centes signatures en contra de l'abocador, havia alertat del risc per a la riera Cinyana que hauria significat l'activitat. Així ho van exposar en una reunió informativa en què van intervenir un geòleg i membres de l'Associació de Naturalistes de Girona..

L'alcalde de Sant Jordi, Jordi Corominas (CiU), va expressar ahir la seva satisfacció per la decisió del departament: “Ens sembla molt bé perquè finalment es fa el que volia la immensa majoria del poble, i és que no es fes l'abocador.” Corominas afegeix que el govern que encapçala, en pacte amb Consens per Sant Jordi (CSJ), “no tenia cap interès que es fes o es deixés de fer, sinó que se seguís la voluntat del poble”. Quant al bosc de Can Roure, l'alcalde demana que l'empresa de la sorrera, Restauració Sant Jordi Desvalls SL, “continuï amb la activitat extractora per la qual té permís, però que restauri [el que malmet]”.

LA FRASE

Declarar la conclusió del procediment i arxivar l'expedient d'un dipòsit de residus inerts i no perillosos
Fragment de la resolució de la Generalitat

Els opositors, contents de la seva pressió

Els veïns de Sant Jordi que s'havien oposat a a l'abocador de plàstics i roba, agrupats a l'associació Cinyana Ter, estan satisfets perquè la Generalitat ha desestimat el projecte. L'associació recorda, però, el canvi de pronunciament de l'Ajuntament: el 4 de setembre de 2012, l'arquitecte municipal va validar la proposta dels promotors. En canvi, el 21 de desembre, l'Ajuntament va afirmar en un informe que l'abocador contravenia el POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona