Medi ambient

medi ambient

Sant Climent defensa l'actuació a la llera del riu, davant l'ACA

L'alcalde assegura que s'ha fet per evitar inundacions al veïnat de Vilartolí

L'Ajuntament de Sant Climent Sescebes ha defensat l'actuació de neteja que va fer a la llera de les rieres del municipi, davant la sanció que li ha imposat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'alcalde, Josep Guiolà, ha assegurat que si es va fer aquesta actuació després dels incendis de l'Alt Empordà va ser per “evitar que el veïnat de Vilartolí, on viuen vuit famílies, la majoria gent gran, quedi incomunicat en cas de crescudes de les rieres. L'Ajuntament considera que “era del tot imprescindible” la neteja que es va fer tant per la comunicació viària com també per la prevenció d'incendis forestals.

L'alcalde admet que es van fer danys per import de 1.986 euros que assegura que es restituiran però no admet els 88.054 que li demana l'ACA. Guiolà assegura que no vol cap enfrontament amb l'ens però demana “atenció al territori”. L'Ajuntament també recorda que a través del cànon de l'aigua Sant Climent ha aportat en tres anys entorn de 70.000 euros a l'ACA que “no han revertit en el municipi”.

El cas de la multa a Sant Climent Sescebes el va fer públic fa dues setmanes el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí, en una visita a la zona cremada pels incendis del juliol passat. Allà, Sanllehí va reclamar flexibilitat a l'ACA. L'alcalde de Sant Climent ha volgut donar suport a aquelles declaracions. L'ACA va assegurar la setmana passada que va autoritzar el consistori el juliol del 2012 a fer manteniment de les lleres, però que es va adonar que l'Ajuntament empordanès feia actuacions no autoritzades i extreia àrids de la llera, i per això el va multar.

Un dels principals objectius de l'actuació és evitar que el veïnat de Vilartolí quedi incomunicat en cas de crescuda de la riera
Reclamem a l'ACA una especial atenció a la gent del territori i que modifiqui alguns dels criteris tècnics
Josep Guiolà
alcalde de sant climent sescebes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona