Medi ambient

medi ambient

El permís per treure gas a Riudaura no està tancat

La plataforma opositora diu que no hi ha cap document oficial que ho demostri i alerta que Teredo Oils busca aliances per reactivar el permís

El Parlament rep 30.000 signatures anti-‘fracking'

La plataforma Riudaura Junts ha alertat que el permís per a la recerca i extracció de l'anomenat gas pissarra a Riudaura no està oficialment denegat. A més, ha afirmat que li consta que l'empresa Teredo Oils Limited està traçant aliances amb altres empreses promotores de les prospeccions d'hidrocarburs amb l'objectiu de replantejar la sol·licitud davant de la Generalitat perquè hi doni el vistiplau. La direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial va anunciar el mes de març passat que denegava aquest permís perquè Teredo Oils no havia presentat el pla de treball anual que estableix la llei, entre altres coses.

Una delegació de la Plataforma d'Afectats pel Fracking, dins de la qual hi ha Riudaura Junts, ha lliurat aquesta setmana a tots els grups del Parlament de Catalunya un dossier amb informació científica sobre les implicacions ambientals, econòmiques, socials, legals i polítiques que comporta, segons ells, aquesta tècnica extractiva. A més, ha fet el lliurament de 30.000 signatures i ha informat de les més de 150 mocions de municipals aprovades en contra del fracking –a banda de catorze consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres entitats supramunicipals–, en defensa del territori, de rebuig a aquesta tècnica i d'exigència d'una transició de model energètic.

La plataforma ha volgut posar tota aquesta informació a l'abast dels grups polítics del Parlament que hauran de tenir presència en la comissió d'estudi sobre el fracking, la creació de la qual va ser acordada en el ple de fa dos mesos. Aquesta plataforma ha lamentat, no obstant això, que aquesta comissió encara no s'ha format i ni tan sols s'han designat  les persones que la integraran. “Mentre al Parlament de Catalunya els grups continuen discutint sobre qui presidirà la comissió, a Madrid, el govern espanyol aprova l'anomenada llei per a la garantia del subministrament i increment de la competència en els sistemes elèctrics peninsulars i extrapeninsulars, que inclou la supressió de les competències dels governs autonòmics, a banda de fer referència explícita a l'aplicació de la fractura hidràulica i l'estimulació química en fase de prospecció d'hidrocarburs no convencionals”, afirma en un comunicat.

El conflicte pel fracking no està tancat a les comarques gironines com feia preveure l'anunci de la Generalitat del mes de març de la suspensió del permís d'investigació d'hidrocarburs concedit a Teredo Oils Limited.

LA XIFRA

30.000
firmes
han presentat els anti-‘fracking' per reclamar la prohibició de la fractura hidràulica a Catalunya.

“Una catifa vermella”

La plataforma anti-fracking Riudaura Junts ha qualificat de “catifa vermella al camí de la fractura hidràulica” la llei per a la garantia del subministrament i increment de la competència en els sistemes elèctrics aprovada dijous passat al Congrés. L'entitat argumenta que s'hi parla obertament de fractura hidràulica i que és la primera vegada que això passa oficialment. A part, diu que la nova llei preveu l'ús del fracking en les fases d'investigació i legisla que qualsevol pou de perforació haurà d'anar acompanyat obligatòriament d'un estudi d'impacte ambiental, cosa preocupant, ja que no hi ha cultura del control un cop concedits els permisos. Riudaura Junts diu que és agosarat legislar contra la UE –té informes que desaconsellen el fracking– i creu que l'única opció és la prohibició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona