Medi ambient

Xúquer Viu celebra la novena edició de “Mulla't pel Xúquer”

Es tracta d ela primera activitat del desè aniversari d'aquesta associació

Xúquer Viu compleix 10 anys i dins de les activitats que es desenvoluparan fins a final d'any, s'emmarca per 9é any consecutiu el “Mulla't pel Xúquer”, que aquest any se celebrarà el dissabte 13 de juliol a l'Assut d'Antella.

La segona activitat serà el 8é Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu, que enguany tindrà lloc a la Plaça d'Alginet el proper divendres 19 de juliol.

El dissabte 13 de juliol se celebra el 9é “Mulla't pel Xúquer”. Per novè any consecutiu celebrem el “Dia Europeu del Bany en els Rius” per reivindicar, juntament amb milers de ciutadans i ciutadanes europeus que millore la qualitat dels rius. A Europa aquesta celebració s'anomena el Big Jump.

Cal recordar que, malgrat que es va aprovar a l'any 2000, al Xúquer no es compleix la Directiva Marc de l'Aigua que obliga a la recuperació de totes les masses d'aigua —rius, aqüífer i zones humides— per assolir un bon estat ecològic.

Encara no s'ha aprovat el nou Pla de Conca —ni tan sols ha eixit a consulta pública l'esborrany— que hauria d'haver sigut aprovat a desembre de 2009 i que per això l'Estat espanyol ha sigut condemnat reiteradament.

A molts pobles de la Ribera l'aigua d'abastiment no és potable per haver contaminat els aqüífers per nitrats i pesticides, sense que els responsables —l'administració estatal i l'autonòmica— hagen fet res per recuperar-los.

Aquest dissabte es concentraran els membres i simpatitzants de Xúquer Viu a l'Assut d'Antella per llegir un manifest i banyar-se en el Xúquer a les 11.30 hores. Un any més reivindicaran més zones de bany en els rius i que es fixen i respecten els cabals ecològics dels rius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona