Medi ambient

Els alcaldes i les canyes

La reunió dels alcaldes dels municipis afectats en un grau o altre amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, era de caràcter informatiu. El conseller va transmetre la situació de l'incendi al migdia, en una sessió en què hi va haver espai per a les càmeres i els micròfons, però també per a les queixes. Si bé no es va fer crítica en veu alta, sí que se'n va fer en veu baixa. Uns amb un to i d'altres amb un altre van fer arribar els inconvenients que s'han anat trobant amb les canyes i la vegetació diversa en recs i rieres. I va quedar constància que la brutícia de les rieres va contribuir a accelerar el foc.

Hi havia ahir qui, enfadat per les circumstàncies i amb la necessitat de trobar-hi explicacions, va expressar als responsables de la Generalitat: “Les canyes que han fet córrer ara el foc ràpidament seran d'aquí a uns quants dies les responsables d'inundacions. I el responsable n'és l'ACA, que ni fa ni deixa fer.”

La trobada va servir per fer notar que eren força els alcaldes que estaven enfadats per la falta de neteja a les rieres. Els arguments atenuants per a l'ACA van escalfar per dins més d'un quan van sentir que “hi ha ajuntaments que posen taxes per netejar rieres”.

En la reunió hi havien de ser catorze alcaldes o alcaldesses, els dels pobles afectats. Hi van assistir els màxims responsables municipals de Colomers, Saus, Camallera i Llampaies, Rupià, Flaçà, Vilopriu, Sant Jordi Desvalls, la Pera, Ultramort, Jafre, Sant Martí Vell, Madremanya i Parlavà. Qui no hi va anar va ser l'alcalde en funcions de Foixà, el municipi més afectat juntament amb Colomers. “Nosaltres no havíem pas d'anar allà. Era ell [el conseller] que havia de venir aquí. No hi vam anar perquè teníem feina”, va argumentar.

LA XIFRA

14
alcaldes
estaven convocats a la reunió amb el conseller d'Interior, però no hi van anar tots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona