Les pluges deixen 61 litres per metre quadrat a Vic en poc més d'una hora

El canvi de temps i les pluges anunciades per aquest cap de setmana van arribar ahir a la tarda a Catalunya, amb xàfecs localment molt intensos a comarques com ara Osona. De fet, les precipitacions van deixar-se notar a la mateixa capital osonenca amb un ruixat que en total va deixar prop de 60 litres per metre quadrat, amb especial insistència en només una hora, entre les dues i les tres de la tarda. La pluja va provocar un descens en picat de les temperatures, ja que segons indicava ahir l'estació meteorològica de la plaça Major de Vic, es va passar de vorejar els 30 graus a no superar els 20 a primera hora de la tarda. Les precipitacions, que van inundar els baixos d'alguns immobles, van obligar a intervenir algunes dotacions de bombers, que a la tarda ja havien rebut prop d'una vintena d'avisos per part d'alguns veïns. Les afectacions, però, no van ser rellevants, segons els bombers. A part de Vic, la quantitat de pluja caiguda registrada també va ser considerable a localitats com Gurb (68 litres per metre quadrat) o Planoles (55). Els ruixats, que a municipis com Navarcles va caure en forma de pedregada i que van provocar la crescuda del riu Freser, també van afectar altres zones del país, com ho demostren els 9 litres recollits a Mora la Nova, els 8 d'Horta de Sant Joan o el 5 d'Alcarràs, al sud de Lleida.

El pronòstic per aquesta matinada indicava la possibilitat que en punts dels Prepirineus les pluges puguin arribar als 100 litres per metre quadrat. Avui el temps inestable continuarà i també s'esperen ruixats en qualsevol punt del país a mesura que passin les hores; ruixats de caràcter intermitent i localment intensos. La distribució de les precipitacions serà, però, irregular, amb menys incidència a la costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona