Alcaldes i pagesos veuen bé la proposta però alerten que caldrà estudiar «la lletra petita»

Esperen que les restriccions d'usos siguin menys dures que el previst fins ara

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, que va parlar ahir en nom dels ajuntaments afectats pel pla especial dels aiguamolls de l'Empordà, va assegurar que els representants de Medi Ambient no havien entrat en gaires detalls i que, per tant, caldrà veure què concreta el departament en les reunions que hi ha previstes amb tots els municipis. «Els límits del parc natural queden igual, però hi ha modificacions substancials que disminueixen l'afectació que es recollia a l'antiga proposta», va explicar Güell. L'alcalde també va avançar que hi haurà una declaració conjunta dels alcaldes aviat, quan s'hagin estudiat tots els detalls. «Hem vist un plànol però no tenim cap document, quan tinguem més informació ho valorarem», hi va afegir.

Per la seva part, el portaveu d'Unió de Pagesos, Antoni Casademont, va qualificar ahir la nova proposta d'«avenç important» ja que es redueix la superfície perifèrica protegida de gairebé 5.000 hectàrees a 2.000. « A més, la regulació és menys rígida», va dir. Tot i això, Casademont va assegurar que el sindicat agrari continua pensant que la millor figura de protecció seria la del parc agrícola, ja que el 90% d'aquesta superfície afectada és terreny que es cultiva. «No podem dir que estem satisfets al 100% però és un avenç», va dir. «Hem d'estudiar la lletra petita i esperarem per decidir si convoquem més mobilitzacions», va explicar el portaveu d'Unió de Pagesos, que també va dir que es faran més reunions.

«Que ens escoltin»

El portaveu de l'Associació de Pagesos i Cortals de Castelló d'Empúries, Arcadi Senillosa, va transmetre ahir la seva satisfacció perquè la Generalitat ha escoltat el territori i va expressar que espera que la proposta definitiva reculli totes les opinions de la comarca de l'Alt Empordà. A part, Senillosa va insistir a dir que cal que l'associació que representa formi part de la junta executiva del parc natural per poder participar en les decisions que es prenen. «El que volem és que ens escoltin; de moment en les converses que hem mantingut amb la nova direcció es veuen bones intencions però s'haurà de veure com es concreta», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona