Medi ambient

«Saggas» es compromet a apagar la flama de la planta de Port de Sagunt

L'empresa ha anunciat que instal·larà un nou compressor per tal d'evitar el malbaratament denunciant per Acció Ecologista - Agró

«Saggas» (Gas Natural Fenosa) s'ha compromès a aturar el malbaratament energètic de la regassificadora del Port de Sagunt que Acció Ecologista-Agró està denunciant des de 2013.

Abans de la finalització de 2016, l'empresa ha anunciat que invertirà entre 2 i 4 milions d'euros per a instal·lar un nou compressor. Amb aquesta mesura, Saggas cedix a la pressió ecologista i deixarà de cremar gas sense produir energia, que és el que fa cada vegada que encén la flama de la regassificadora.

Per a AE-Agró aquest anunci significa que l'empresa admet implícitament que està incomplint sistemàticament l'Autorització Ambiental Integrada de la regassificadora, ja que està fent un ús abusiu de la mistera de la planta, cremant gas natural molt per damunt dels límits permesos.

A més a més, l'organització ecologista vol felicitar els més de 1.500 ciutadans que van donar suport a la campanya d'arreplegada de firmes en la plataforma Avaaz i els centenars que van participar en les diferents accions efectuades contra la flama de Saggas, el malbaratament energètic i la contaminació atmosfèrica de la regassificadora del Port de Sagunt.

També volen reconèixer el treball fet des dels grups polítics de l'oposició. Concretament a Compromís, Esquerra Unida i el PSPV-PSOE, que amb mocions en les Corts Valencianes i els ajuntaments de Puçol, Sagunt i els pobles de la Vall de Segó han incrementat la pressió sobre Saggas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona