Medi ambient

L'ACA neteja la riera dels Salzers, a Serra de Daró

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per recuperar la secció natural de desguàs d'un tram de la llera de la riera de Salzers, en el terme municipal de Serra de Daró. Concretament s'ha treballat en una zona d'uns 1.200 metres de longitud, aigua amunt de la confluència del riu Daró Vell.

Els treballs els ha dut a terme l'empresa Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l'ens de gestió hídrica de la Generalitat. L'actuació, finançada íntegrament per l'ACA i desenvolupada en un tram de llera que transcorre per zona no urbana, ha consistit bàsicament en accions encaminades a eliminar la vegetació emergent que ha crescut a l'interior de la llera.

El desbrossament de vegetació i la retirada de restes de la llera han permès de recuperar la totalitat de la secció hidràulica del torrent, fet que proporciona una capacitat més gran de desguàs i redueix el volum de massa vegetal que potencialment seria arrossegada en cas d'avinguda.

Els treballs s'han completat dies després que l'organisme finalitzés una altra actuació de neteja del mateix riu Daró al seu pas pel terme de Gualta, per minimitzar el risc d'inundació i, alhora, frenar la potencial propagació d'un foc com el de fa un any als municipis de Jafre, Colomers, Vilopriu i Foixà, al nord del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona