Medi ambient

Trenta-tres pobles de l'Alt Empordà han informat de danys per les inundacions

El Consell Comarcal coordina la recollida de dades sobre els danys de les inundacions als municipis

Es tramitarà al Departament de Governació

Trenta-tres municipis de l'Alt Empordà han fet arribar al Consell Comarcal una relació de danys que han sofert els seus territoris per les inundacions de la llevantada del cap de setmana passat. Ahir, però, encara arribaven dades d'alguns municipis i Josep Maria Marcé, gerent del Consell Comarcal, explica que la relació completa dels pobles afectats només es tancarà a principi de setmana.

Tot i que els municipis no sempre han elaborat una avaluació econòmica d'aquests danys, el Consell Comarcal transmetrà aquesta relació al Departament de Governació de la Generalitat per determinar en quina mesura es poden mobilitzar partides per ajudar els ajuntaments a reparar-los.

Camins malmesos

En la major part dels casos, els danys que es recullen són de camins i vials que han quedat malmesos, a banda de pavellons i altres equipaments municipals. Per a molts municipis petits, amb pressupostos limitats (i ja tancats en aquesta època de l'any), fer front a aquestes despeses extraordinàries és tot un repte.

En aquest sentit, es fa una especial incidència en els camins rurals malmesos per l'aiguat, ja que s'està gestionant disposar d'una ajuda directa de la Diputació de Girona per afrontar les reparacions de forma urgent.

L'àrea de Protecció Civil del Consell de l'Alt Empordà ha anat coordinant, al llarg de tota la setmana i per indicació de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la recollida d'aquestes dades i a mesura que han anat arribant s'han tramès a la Generalitat. La centralització d'aquestes dades al Consell Comarcal també ha posat en evidència que l'àrea que ha quedat més afectada és la dels municipis entorn de Figueres (per exemple Vilafant, Vilamalla, el Far d'Empordà o Vilabertran).

Assessorament

D'altra banda, el Consell Comarcal també ofereix assessorament als ajuntaments per a tots aquells particulars que han quedat afectats per les inundacions per tal de derivar-los cap a les línies d'ajut establertes per les administracions en aquests casos, a banda de les que ja estigui cobertes per les assegurances privades.

Millora de la llera de la Muga a Castelló

L'Agència Catalana de l'Aigua va informar ahir que, juntament amb l'Ajuntament de Castelló, està fent treballs de manteniment i conservació de lleres a la Muga per augmentar la capacitat de desguàs en cas de fortes pluges. De fet, l'ACA destaca que la part més important ja s'ha fet i que això ha permès minimitzar els efectes de la llevantada. L'actuació, que té un cost de prop de 15.000 euros finançats en un 80% per l'ACA i en un 20% pel consistori, s'està fent en un tram de 600 metres entre l'Asil Toribi Duran i el pont Nou, i se centra en la desbrossada i aclarida selectiva de vegetació, l'eliminació de rebrots, la retirada de peus d'arbres morts i de canyes, i la trituració de restes vegetals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona