Medi ambient

Iniciativa pregunta per la davallada del cens d'aus aquàtiques als aiguamolls

El diputat Marc Vidal demana al Departament d'Agricultura informació sobre la gestió dels espais protegits i les espècies d'aus al parc natural

El grup parlamentari d'ICV-EUiA va informar ahir que va presentar la setmana passada una bateria de preguntes sobre els censos de població d'aus aquàtiques dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, preocupat per la tendència negativa del nombre d'aus nidificants i hivernants que s'hi ha detectat els darrers anys. Així mateix, el grup ecosocialista també ha preguntat per l'evolució i la gestió, d'acord amb el pla rector d'usos i gestió (PRUG) del parc, de l'afluència de visitants, l'activitat ramadera i la pastura, així com les caceres selectives, “en tant que són activitats que poden alterar les condicions de l'espai de nidificació i repòs de les diferents espècies anàtides”, segons ha explicat la formació.

Concretament, en aquesta bateria de preguntes a respondre per escrit es demana al Departament d'Agricultura que informi sobre els censos d'aus aquàtiques, tant les hivernants com les nidificants, realitzats des del 1990 fins al desembre d'enguany, indicant les mesures de gestió desenvolupades i la seva adequació al PRUG. També es demana l'evolució del nombre de visitants, que també és negativa, i la relació de la seva presència al parc amb l'observació d'aus.

El diputat d'ICV-EUiA ha deixat clar que el que volen saber és “perquè està passant el que mostren els censos i revertir-ho si és possible, però temem l'efecte dels darrers 4 anys de CiU, que ha retallat un 60% el pressupost i el personal dels parcs naturals i els exclou reiteradament dels pressupostos”.

Endesa instal·la proteccions en tres línies elèctriques

Endesa va informar ahir que ha invertit 15.000 euros en instal·lar un sistema de protecció per a les aus en tres línies elèctriques de 25 kV als termes de Castelló d'Empúries i Cantallops. Dues de les línies passen per l'interior del Parc Natural dels Aiguamolls, on habiten i transiten –entre d'altres– cigonyes blanques, rossinyols i gavines.

Concretament, la companyia ha folrat amb fundes aïllants diversos punts de les torres (com ara els aïlladors i les grapes d'amarrament) per tal de reduir el risc que els ocells que s'hi aturin s'electrocutin quan emprenguin el vol, perquè en estendre les ales podrien fer contacte amb algun cable.

La intervenció, a més, segons Endesa, millora la qualitat i continuïtat del subministrament a clients de l'Armentera, Cabanes, Capmany, Cantallops, Castelló, Espolla, el Far, Fortià, Llers, Masarac, Peralada, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes i Sant Pere Pescador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona